thumbnail

Ministerie van Animatie en Film (MAF) afleveringen

Door: Edwin van het Bolscher, 4 augustus 2020 Rotterdam - Het Ministerie van Animatie en Film (MAF) is een animatie en film podcast begonnen genaamd MAFcast. Elke week heeft het nieuwe interessante gasten waarover het gaat kletsen over het vak en alles daar om heen.
Het trapt af met niemand minder dan de makers van Purno de Purno, Hans Wessels en Marcus Vlaar.

Hans Wessels, Marcus Vlaar (Purno de Purno)
"We duiken in Hootchie Cootchie stad met de geestelijk vaders en animatoren van Purno de Purno. Wat hebben ze in de tijd daarna gedaan? Series als Ffukkie Slim en een Serious game bedrijf opgericht &Ranj. Daarnaast wijden we te pas en te onpas uit naar filosofische vraagstukken over artificiele inteligentie, Robotica en reisburo’s van de toekomst vleesreizen.nl"
Vrienden van 3dhype:Richard Raaphorst
Richard Raaphorst wilde doen wat hij leuk vond en maakte een nazi zombi trailer “Worst Case Scenario”. Dit project kwam maar niet van de grond. Jaren later na vele korte films en commercial werk (wat hij nu afzweert) maakte hij met Amerikaans geld zijn lange horror film Frankenstein’s Army. Waarin hij hoge ogen werpte en zijn liefde voor practical effects alleen maar groeide, waardoor hij de MAD scientists movement oprichtte. En om het verhaal rond te maken maakt hij nu van Worst Case Scenario de Graphic Novelization.


Junaid Chundrigar en Cas van de Pol
Animatoren Junaid & Cas vertellen wat ze gedaan hebben en waar ze nu mee bezig zijn.
Junaid die geheel onverwachts in de roos schoot met zijn Marvel animatie, heeft daarna een succesvol bedrijf opgericht en werkt nu sinds 2 jaar weer als freelancer en zijn serie Hideous Henk is in na een succesvolle pilot in pre-productie bij de NPO.
Cas de zoon van Michiel van de Pol een striptekenaar heeft als stagiair van Junaid geleerd van de beste en heeft nu met zijn virale recap animaties een heel leger aan Youtube volgers en Patreon backers.
Vrienden van 3dhype:

Trailer

http://www.mafcast.nl/

Over MAFcast
Animatie stroomt in de aderen van Ferry van Schijndel, Lucas de Peinder, Eric Reniers. Zij kwamen met een "maf" idee om animatoren en filmmakers te interviewen. MAFcast is een nieuw podcast en Youtube kanaal, waarin ze iedere week interessante makers en bedenkers van film en animatie producties uitnodigen voor een open en relaxed gesprek, waarin ze persoonlijke ervaringen delen van het maakproces!
6156 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten