thumbnail

Unity voegt zich bij Blender als Patron lid

Door: Edwin van het Bolscher, 22 augustus 2020 Vandaag heeft Unity Technologies zich als Patron lid aangesloten bij het Blender Development Fund. Door zich aan te sluiten als bijdrager op het hoogste niveau - net zoals AMD, Nvidia en Epic Games - erkent en ondersteunt Unity Blender als een onmisbaar hulpmiddel in de industrie voor creatieve en technische pipelines.

Tien jaar geleden bood Unity al ondersteuning voor Blender-bestanden aan Unity-gebruikers. Dankzij de subsidie zullen we blijven investeren in de kernontwikkeling van Blender, met bijzondere aandacht voor hoogwaardige interoperabiliteit met gratis en open bestandsformaten.

Volgens oprichter en voorzitter van Blender Foundation Ton Roosendaal.

Door de laatste leden van het Ontwikkelingsfonds zijn de maandelijkse donaties tot over de € 100.000,- gestegen, waarmee 20 mensen fulltime aan de kernontwikkeling van Blender kunnen werken.

Bij Unity geloven we dat de wereld een betere plek is met meer makers. Dit is altijd de kern van ons bedrijf geweest. Onze waarden komen overeen met die van de Blender Foundation en het lijkt een logische stap om onze steun aan een open ecosysteem voort te zetten dat miljoenen gebruikers in staat stelt 3D-inhoud te creëren met een gratis tool.

Volgens Dave Rhodes, Senior Vice President & General Manager, Unity Create Solutions, Unity Technologies.

Vrienden van 3dhype:

Over Blender Foundation
De Blender Foundation (2002) is een onafhankelijke ANBI-organisatie met als doel een complete, gratis en open source pipeline voor 3D-creatie te bieden, beheerd door openbare projecten op blender.org. De stichting biedt subsidies aan individuele donateurs van Blender, wereldwijd.
Het spin-off bedrijf Blender Institute (2007) is opgericht in Amsterdam, het herbergt de kantoren van de stichting en heeft momenteel meer dan 20 mensen in dienst die werken aan de Blender-software en creatieve projecten om Blender in productieomgevingen te controleren en te testen.

https://fund.blender.org
https://www.blender.org
https://www.unity.com
6722 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten