thumbnail

Glassworks - PENNY Kerstmis 2020

Door: Edwin van het Bolscher, 11 november 2020 Amsterdam - Het is tegenwoordig maar al te gemakkelijk te begrijpen hoe ontmoedigend de werkelijkheid kan zijn, vooral als ze je fantasie afstompen. De kerstcampagne van Penny Market dit jaar laat ons zien hoe belangrijk het is om terug te vechten, zelfs in sombere tijden, en te blijven dromen van een betere wereld. Omdat onze held in het verhaal herhaaldelijk wordt gevraagd: "Stel je voor dat iedereen dat deed?!", overstijgen we de realiteit en worden we geïnspireerd om na te denken over de impact van onze acties op degenen om ons heen.

Glassworks Creative Studio heeft samengewerkt met Serviceplan om weer een hartverwarmende kerstfilm voor Penny te regisseren. De Duitse supermarktketen werkt samen met het Rode Kruis om hulp te bieden aan mensen in nood door de verkoop van hun seizoensgebonden chocoladefiguurtjes, een belangrijke missie die het verhaal uit de denkbeeldige wereld haalt om tijdens de feestdagen direct het verschil te maken met lokale daklozen.

Darren Macpherson (directeur / 3D-hoofd):
"In een jaar waarin de wereld zo gebroken en onsamenhangend leek, met teams die fysiek op afstand stonden en iedereen in meerdere richtingen werd getrokken, was het ontmoedigend om aan een project van deze omvang te beginnen. Het was echter een prachtig creatief proces en zeer de moeite waard om onder zulke abnormale omstandigheden de realisatie van een mooie productie te zien.

Het komt zelden voor dat je je bijt in een project als dit, terwijl je ook je gebruikelijke werkhabitat moet verlaten, waarbij iedereen plotseling brainstormt over verschillende media, in zijn eigen huiskamer, en een sprong in het diepe neemt in het onbekende. Het getuigt van het feit dat creativiteit schittert in de meest uitdagende situaties, vooral wanneer je werkt met een groep die zich inzet om deze campagne voortdurend te stimuleren, aan te scherpen en te ontwikkelen. Ik hoop dat iedereen die ernaar kijkt het plezier ervaart waar we naar streefden en een beetje van zijn eigen fantasie en vreugde in de kleine dingen kan vinden."


De CGI-productie is ontwikkeld door het Glassworks Amsterdam-team in een voornamelijk externe opstelling, met ondersteuning van artiesten en producers in de studio's van Londen en Barcelona.

Rüdiger Kaltenhäuser (Director / Head of 3D):
"Het was geweldig om dit jaar samen met Serviceplan en Penny te mogen pitchen voor weer een grote kerstfilm. Nadat we een succesvolle combinatie van CG en miniaturen hadden gemaakt voor hun campagne van 2018, wisten we dat we een zeker niveau van vertrouwen bij hen hadden verdiend. In plaats van het verwachte te doen en een vergelijkbare art direction te pitchen als de vorige film, namen we een risico en stelden we een 2D / 3D illustratieve stijl voor. Dit was een techniek die we zochten om toe te passen op een geanimeerd project en we wachtten op de juiste gelegenheid. Gelukkig vond Serviceplan ons voorstel erg leuk en gaf het ons de vrijheid om op enigszins onbekend terrein te gaan. Het mooie van het werken in deze hybride illustratieve stijl was hoe de teaminspanning de traditionele lijnen tussen afdelingen vervaagde: de karakterontwerper was bezig met texturen, de compers waren aan het belichten en de 3D-Artists waren aan het schilderen."


Over Glassworks
Glassworks is een bekroonde studio voor VFX met moderne creatieve studio's in Amsterdam, Barcelona en Londen. Onze studio's herbergt een gepassioneerd team van digitale VFX-artiesten, regisseurs en producenten die geloven in het creëren van werk volgens de hoogst mogelijke normen.
https://www.glassworksvfx.com/

Credits
Klant: Penny
Agentschap: Serviceplan

Gemaakt door: Glassworks Creative Studio
Regisseurs: Rüdiger Kaltenhäuser, Darren Macpherson, Kyle Obley, Hugo Rodríguez Rodríguez

Art Direction & Character Design: Hugo Rodríguez Rodríguez
Head of 2D: Kyle Obley
Compositing Artists: Alexis da Camara, Ruben Llusia
2D Assist: Leonardo Grassi

Head of 3D: Rüdiger Kaltenhäuser
3D Lead: Darren Macpherson

3D Artists
Modelling: Abner Marin, Kornel Makarovicz, Līna Ozoliņa, Vladimir Venkov, Clara Simoné
Rigging: Dan Barker, Huhaa Studios
Animation: Callum Austin, Roberto Pita, Luis Trebino, Norbert Kiehne, Andre De Villers
FX: Marco Rossi
Look development: Jef Fleurkens, Matthijs Joor

Colourist: Scott Harris
Colour Assist: Luke Osborne

MCR: Andrew Kidd
Engineer / Pipeline: Shaun Laws

Editor: Ben Putland
Storyboard: Guy Pérez

COO: Anya Kruzmetra
Executive Producer: Chris Kiser
Head of Production: Belen Palos
Producer: Rebecca Johnson
Post Coordinator:Katie Liston
Production Assistant: Patrick Armstrong


7298 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Hema Sieppie WhooHoo!

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten