thumbnail

Playgrounds TV: Crypto Art + NFTs - 9 april

Door: Edwin van het Bolscher, 7 april 2021 NFT's… Non Fungible Tokens… de buzz woorden (en concept!) van de afgelopen weken binnen de kunstgemeenschap. Elke digital artist nam de tijd om na te denken over deze nieuwste ontwikkeling. Precies daarom gaan we in deze aflevering van Playgrounds TV dieper op dit ontwerp in.
Vrienden van 3dhype:

Maar wat is een NFT? Eigenlijk alles wat digitaal is (tekeningen, muziek, een tweet, je hersenen gedownload en omgezet in een AI). Veel van de huidige opwinding gaat echter over het gebruik van de technologie om digitale kunst te verkopen. Vooral omdat NFT's hun kopers eigendom geven. Maar ook dat roept veel vragen op. Wat betekent dat je de "eigenaar" bent van een tweet die door iemand anders is geschreven? Of van een stukje digitale kunst dat keer op keer in de exacte vorm kan worden gerepliceerd? Welke invloed heeft het kopen en verkopen van NFT's op het milieu? Is dit iets om ook rekening mee te houden?

Playgrounds directeur Leon van Rooij praat met filmjournalist Dana Linssen, oprichter en directeur van Nxt Museum Merel van Helsdingen, en beeldend kunstenaars Rizon Parein en Nick DenBoer over deze nieuwe ontwikkeling. Wat vinden zij? NFT's een Yay of een Nay?

Vrijdag 9 april | 20.30 CEST

Gratis toegang
https://www.twitch.tv/playgroundschannel1
5362 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten