thumbnail

Filmfonds - Oproep Ultrakort 2022

Door: Edwin van het Bolscher, 16 juli 2021 Amsterdam - Al sinds 2009 schrijft het Nederlands Filmfonds jaarlijks een competitie uit voor de realisering van ultrakorte animatiefilms van maximaal 2 minuten. Met het project wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van animatietalent in Nederland én wordt er een breed en divers bioscooppubliek bereikt met de Nederlandse korte animatiefilm. Voor dit jaar is de nieuwe deadline inmiddels bekend: donderdag 23 september 2021.

Voor Ultrakort 2022 zijn we op zoek naar filmplannen die geschikt zijn voor brede doelgroepen van Vue en/of de Nederlandse Filmtheaters. De vijf geselecteerde animatiefilms zullen namelijk vanaf het najaar 2022 door deze partijen worden vertoond in het voorprogramma van grote bioscoopfilms.

De voorkeur gaat uit naar films die visueel overtuigen en waarbij de gesproken tekst van ondergeschikt belang is. De competitie is open voor beginnende en ervaren makers.

Bekijk de Ultrakort-animatiefilms van de afgelopen edities hier.

Heb jij ook een idee voor een animatiefilm van maximal 2 minuten? Dien dan nu samen met een producent een aanvraag in voor de nieuwe ronde Ultrakort. Klik hier voor meer informatie.

https://www.filmfonds.nl/page/10265/oproep-ultrakort-2022
4476 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Hema Sieppie WhooHoo!

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten