thumbnail

Filmfonds - Oproep Ultrakort 2022

Door: Edwin van het Bolscher, 16 juli 2021 Amsterdam - Al sinds 2009 schrijft het Nederlands Filmfonds jaarlijks een competitie uit voor de realisering van ultrakorte animatiefilms van maximaal 2 minuten. Met het project wordt een impuls gegeven aan de ontwikkeling van animatietalent in Nederland én wordt er een breed en divers bioscooppubliek bereikt met de Nederlandse korte animatiefilm. Voor dit jaar is de nieuwe deadline inmiddels bekend: donderdag 23 september 2021.

Voor Ultrakort 2022 zijn we op zoek naar filmplannen die geschikt zijn voor brede doelgroepen van Vue en/of de Nederlandse Filmtheaters. De vijf geselecteerde animatiefilms zullen namelijk vanaf het najaar 2022 door deze partijen worden vertoond in het voorprogramma van grote bioscoopfilms.

De voorkeur gaat uit naar films die visueel overtuigen en waarbij de gesproken tekst van ondergeschikt belang is. De competitie is open voor beginnende en ervaren makers.

Bekijk de Ultrakort-animatiefilms van de afgelopen edities hier.

Heb jij ook een idee voor een animatiefilm van maximal 2 minuten? Dien dan nu samen met een producent een aanvraag in voor de nieuwe ronde Ultrakort. Klik hier voor meer informatie.

https://www.filmfonds.nl/page/10265/oproep-ultrakort-2022
4535 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten