thumbnail

Noorse filmprijs voor Dragon Girl - PlanetX

Door: Edwin van het Bolscher, 22 augustus 2021 Haugesund - De Noors-Nederlandse coproductie Dragon Girl is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Amanda Awards, de belangrijkste filmprijzen van Noorwegen.

De jeugdfilm was genomineerd voor ‘Beste Visual Effects’ vanwege de volledig digitaal gecreëerde en geanimeerde draak die samen met het hoofdpersonage de show steelt. De jury prees de emoties en het overtuigende spel dat de makers in het fictieve dier hebben weten te brengen.
Vrienden van 3dhype:

Visual effects supervisor Dennis Kleyn (Planet X) en animation director Peer Lemmers hebben de award persoonlijk in Noorwegen in ontvangst genomen. Het is de eerste keer dat een film met visual effects en 3D character animation van deze omvang volledig in Nederland werd gerealiseerd.

Het team van Kleyn en Lemmers werkte ruim een jaar aan de 220 shots en 12 minuten screen time die de draak in de film opeist. De in Amsterdam gevestigde visual effects studio Planet X nam de uitdaging in 2019 aan en betrok Lemmers als animation director vanwege zijn ervaringen op internationale producties zoals Jurassic World, Rise of the Guardians en Edge of Tomorrow.

Dragon Girl vertelt het verhaal van de 11-jarige Sara. Terwijl in het Noorse Kjedly iedereen druk bezig is met de voorbereidingen voor Kerstmis, beweegt zij zich als een onzichtbare ninja door het kleine stadje.

“Nooit gezien worden, nooit meegenomen worden en nooit iemand leren kennen”, houdt ze zichzelf voor terwijl ze zich verstopt voor de politie en leegstaande huizen binnendringt op zoek naar voedsel en warmte. Maar dit verandert allemaal wanneer er een vlammende draak neerstort in het huis waar ze Kerstmis gaat vieren...

Dragon Girl werd geregisseerd door Katarina Launing en zal vanaf 1 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.
4592 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten