thumbnail

Vermillion

Door: Edwin van het Bolscher, 29 oktober 2021 Rotterdam - Thomes van den Berge uit Rotterdam brengt met Vermillion het olieschilderen terug naar de 21ste eeuw. Met Vermillion heb je al het plezier van olieschilderen, zonder de troep. Zet je VR bril op en duik in de studio, waar je naar hartelust meesterwerken kunt maken op doek. Het is ontwikkeld met de feedback van zowel traditionele als digitale kunstenaars, zodat je al het plezier hebt van schilderen zonder de frustratie.

De ervaring begint bij het kiezen van de kleuren. Op het palet meng je verf op een realistische wijze, simpelweg met je kwast of paletmes. Blauw en geel maken groen, en tegenovergestelde kleuren in het kleurwiel maken zwart. Met wat verfverdunner erbij kan je een transparante laag aanbrengen. Omdat Vermillion draait om "wet-on-wet" schilderen, mengen de kleuren ook op het doek - zo kan je zonder enige moeite natuurlijke kleurverlopen bekomen.
Vrienden van 3dhype:

Met de ingebouwde browser juist naast de ezel kan je nu voor het eerst meedoen met je favoriete artiesten op YouTube, alsook de Vermillion tutorials volgen om te leren olieschilderen. De browser kan je ook projecteren op het doek, zodat je makkelijk over referentiefoto's kunt schilderen.

Ervaren schilders zullen de geavanceerde features weten te appreciëren. Zo kan je net als in het echte leven met de droge kwast de verf blijven vermengen om het doek, om gelijkmatige kleurovergangen te bekomen. Als je juist niet wil dat de verf mengt op het doek, kan je een dikke laag verf neerzetten. De dikke verflaag creëert een "impasto"-look, die je schilderij naar de derde dimensie brengt. Ook de richting waarin je schildert verandert de reflectie van het licht - hierdoor lijkt je werk echt geschilderd, in plaats van een digitale creatie. Vermillion biedt ook 4 afzonderlijke layers, zodat je kan schilderen alsof de laag eronder droog is, met de optie om ten allen tijde de onderste lagen verder aan te passen.

Je kan jouw schilderijen exporteren als 8k afbeelding, of als .glb model om te delen op bv. Sketchfab. Met de ingebouwde spectator camera kan je ook makkelijk een opname maken van je hele proces.

https://vermillion-vr.com

https://sketchfab.com/thmsvdberg/collections/vermillion-paintings
4200 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten