thumbnail

Unity koopt Weta Digital

Door: Edwin van het Bolscher, 10 november 2021 Game-engine-maker Unity Technologies dendert Hollywood binnen: Unity kondigde dinsdagmiddag de intentie aan om de in Nieuw-Zeeland gevestigde krachtpatser voor VFX Weta Digital te verwerven voor $ 1,625 miljard in koffertjes met geld en aandelen. De overname staat op het punt om Unity om te vormen tot een van de grootste spelers op het gebied van vfx voor blockbuster-films en om de overgang van Hollywood naar virtuele productie en realtime technologie te versnellen.

Unity's overname van Weta omvat de vfxtools en pipeline van het bedrijf, die zijn gebruikt om effecten te produceren voor veel van Hollywood's grootste hits, waaronder 'Avatar', 'The Hunger Games', 'The Lord of the Rings', 'Game of Thrones'. ” en een groot deel van het filmische universum van Marvel. Bij Unity komen ook 275 van Weta's ingenieurs; daarnaast neemt Unity Weta's data- en SaaS-cloudactiviteiten over, evenals een grote bibliotheek met visuele effecten.
Vrienden van 3dhype:

Niet inbegrepen is de kernactiviteit van Weta Digital op het gebied van vfx; de vfx artiests van het bedrijf zullen in plaats daarvan werken onder het dak van een nieuw gevormde entiteit genaamd WetaFX, die wordt geleid door de huidige CEO van Weta Digital, Prem Akkaraju. De twee bedrijven zullen nauw blijven samenwerken en WetaFX zal een van Unity's grootste klanten in de entertainmentindustrie worden.

Meer op Variety.com
3897 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten