thumbnail

Nieuwe Virtual Production-studio opent haar deuren in Amsterdam

Door: Edwin van het Bolscher, 1 maart 2022 Amsterdam - Met de oprichting van ReadySet Studios is Nederland vanaf 1 maart een virtual production-studio rijker. De studio, gesitueerd in Amsterdam, stelt film- en televisiemakers in staat om op een groot LED-scherm iedere gewenste achtergrond of omgeving weer te geven. Met deze innovatieve manier van filmen kunnen traditionele filmsets virtueel worden uitgebreid, waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van de laatste technieken uit de game industrie.
In het kader van duurzaamheid is virtual production een welkome technologie die overal ter wereld in opkomst is, vaak met Disney’s recente productie The Mandalorian als lichtend voorbeeld. Met een hele film crew afreizen naar verre locaties kent nu een aantrekkelijk alternatief. Ook efficiëntie is een belangrijk pluspunt bij de toch al dure filmopnames, bijvoorbeeld doordat ongunstige weersomstandigheden met deze techniek vermeden worden. De coronapandemie heeft de ontwikkeling van virtual production in een stroomversnelling gebracht.
Vrienden van 3dhype:


Het hoofdscherm van ReadySet Studios is 14 meter breed en 5,5 meter hoog met een groot LED-plafond en apart verrijdbaar scherm. De opstelling maakt gebruik van hoogwaardige display-technologie en is geïnstalleerd door het toonaangevende Nederlandse bedrijf Faber Audiovisuals. ReadySet Studios behoort in Europa direct tot de grootste in zijn soort en kan mede daardoor nu al rekenen op aandacht uit binnen- en buitenland.

De eerste productie die de studio in gebruik neemt is de Nederlandse dramaserie Rampvlucht (KRO-NCRV), een groots opgezette complot-thriller over de Bijlmervliegtuigramp in 1992, die leidde tot een veelbesproken parlementaire enquête.
De Eerste en Tweede Kamer komen veelvuldig voor in deze serie van productiehuis Big Blue, maar het bleek onmogelijk om op deze locaties te filmen.

“Virtual production biedt een oplossing door deze locaties volledig digitaal en volkomen geloofwaardig in 3D te creëren. Daarmee biedt het geweldige perspectieven voor alle filmmakers die vaker voor dit soort uitdagingen staan.” aldus mede-oprichter Florian Legters van ReadySet Studios.

De vier oprichters, allen actief in de Nederlandse filmindustrie, zijn ervan overtuigd met ReadySet Studios de branche een flinke duw voorwaarts te geven.

https://www.readysetstudios.nl
2984 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Post Panic stopt

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten