thumbnail

MetaHuman Animator

Door: Edwin van het Bolscher, 23 maart 2023 Epic Games heeft MetaHuman Animator aangekondigd, een opvallende nieuwe toolset voor gezichtsanimatie en performance capture voor hun MetaHuman-framework. Het systeem zal het proces stroomlijnen om de gezichtsperformance van een acteur van opgenomen beeldmateriaal over te brengen naar een real-time MetaHuman personage in Unreal Engine. Het bedrijf beweert dat het "de kwaliteit van gezichtsanimatie zal produceren die nodig is voor AAA-game-ontwikkelaars en Hollywood-filmmakers, terwijl het ook toegankelijk is voor indie-studio's en zelfs hobbyisten".

De toolset wordt deze zomer beschikbaar in de MetaHuman plugin voor Unreal Engine en werd aangekondigd tijdens de State of Unreal keynote van Epic Games op GDC 2023. MetaHuman Animator is het nieuwste onderdeel van het MetaHuman-framework van Epic Games voor het maken van next-gen 3D-personages voor gebruik in games en real-time toepassingen, en ook steeds meer in offline animatie.

Het eerste deel, de cloud-based character-creation tool MetaHuman Creator, waarmee gebruikers realistische digitale mensen kunnen ontwerpen door vooraf ingestelde 3D-personages aan te passen, werd uitgebracht in 2021. Het tweede deel, de MetaHuman plugin voor Unreal Engine, werd vorig jaar uitgebracht en maakt het mogelijk om MetaHumans te creëren op basis van 3D-scans of gezichtsmodellen die zijn gemaakt in andere DCC-apps.

MetaHuman Animator maakt het mogelijk om gezichtsbewegingen van een acteur uit videobeelden te kopiëren naar de personages van MetaHuman. De standaard personages van MetaHuman hebben al gezichtsanimaties, maar het overbrengen van bewegingen van een acteur met andere gezichtsverhoudingen vereist handmatige aanpassingen.
Vrienden van 3dhype:

MetaHuman Animator is bedoeld om dit proces te stroomlijnen. De workflow lijkt op die van de Mesh to MetaHuman-functie van de Unreal Engine-plugin. In plaats van een MetaHuman te genereren die overeenkomt met een 3D-model, genereert de tool er één die overeenkomt met "een klein stukje" video.

De resulterende MetaHuman-identiteit wordt vervolgens gebruikt om de prestaties van de acteur te interpreteren, waarbij de posities van het gezichtssysteem van de MetaHuman worden gevolgd en opgelost om nauwkeurige gezichtsanimaties te genereren. De animatiegegevens kunnen ook naadloos worden overgezet naar andere MetaHuman-personages.

Andere voordelen van de tool zijn dat de controlecurven die door het proces worden gegenereerd "semantisch correct" zijn, wat betekent dat ze gestructureerd zijn op dezelfde manier als wanneer ze door een menselijke animator zouden worden gemaakt, waardoor het bewerken van de animatie eenvoudiger wordt. MetaHuman Animator ondersteunt tijdcode, waardoor het mogelijk is om de gezichtsanimatie te synchroniseren met motion-capture van het hele lichaam. De tool kan ook de audio van de gezichtsopname gebruiken om overtuigende tonganimaties te genereren. MetaHuman Animator is ontworpen om te werken met een volledig spectrum van gezichtscamerasystemen. Het werkt met alles, van iPhones tot professionele helm-gekoppelde camera's, waaronder die van de Technoprops-divisie van ILM.

De toolset van MetaHuman Animator wordt naar verwachting in de zomer van 2023 openbaar beschikbaar als onderdeel van MetaHuman voor Unreal Engine. De plugin is compatibel met Unreal Engine 5.0+. Het is gratis te downloaden. Live Link Face is gratis beschikbaar voor iOS 15.0 en hoger. Om het te gebruiken met MetaHuman Animator, heb je een iPhone 11 of later nodig.

MetaHuman Creator is momenteel beschikbaar in de vroege toegangsfase. Het draait in de cloud en is compatibel met Chrome, Edge, Firefox en Safari-browsers die draaien op Windows of macOS. Het is gratis te gebruiken met Unreal Engine. Het gebruik van de Unreal Engine-editor zelf is gratis, evenals het renderen van niet-interactieve inhoud. Voor game-ontwikkelaars neemt Epic 5% van het bruto bedrag in, na de eerste $1 miljoen verdiend over de levensduur van een product.

Lees hier meer
1536 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten