thumbnail

eadweard muybridge animaties

Door: 3dhype, 28 mei 2004 eadweard muybridge die in de prille dagen van fotografie, film maakte van bewegende dieren en mensen. omdat dieren en mensen voor het menselijk oog te snel bewegen, heeft eadweard chronologisch foto's van die bewegingen gemaakt zodat wanneer je de foto's achter elkaar in een chronograaf afspeelde (voorloper van de projector/beamer) je nauwkeurig op je eigen tempo de bewegingen kunt bestuderen.

eadweard muybridge leefde vanaf 1830 tot en met 1904. hij was oorspronkelijk van engelse afkomst maar emigreerde in 1851 naar amerika op 21 jarige leeftijd. in 1860 fotografeerde hij de westkant van amerika, maar in de lente van 1872 werd hij uitgenodigd door leland stanford om zijn paarden te fotograferen. hij ontwikkelde een ruimte waarmee hij goed de bewegingen op kon nemen van een lopend paard. daarmee hielp hij een dilemma de wereld uit, want toentertijd was men in discussie of paarden nou wel of niet alle benen tegelijk los van de grond kwamen wanneer ze in galop liepen. het bleek na een paar foto's al duidelijk, de voeten van het paard kwamen niet tegelijk los van de grond. na zijn onderzoek met paarden ging hij verder met honden en even later ook mensen. deze animaties worden vandaag de dag nog steeds gebruikt als referentiemateriaal voor bewegingen van mensen en dieren. ze zijn dan wel oud, maar nog steeds hyperfunctioneel en zodoende ook hartstikke handig voor het animeren in 3d.

het was niet lang zoeken, maar online zijn deze animaties te vinden als animated gif's die simpelweg te downloaden zijn. bekijk de animaties goed voordat je een walkcycle maakt of een andere beweging.
3672 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

3dhype

Populaire onderwerpen

Filmfonds - Oproep Ultrakort 2022

Blender 2.93 LTS | het einde van een tijdperk

Morgan Freeman Diep Nep

Nieuwsuur besteedt aandacht aan MetaHuman - Reblika

Animatie cursus van Nanda van Dijk

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten