thumbnail

SOEP - Happy Ship

Door: Edwin van het Bolscher, 17 april 2023 Groningen - Première animatiefilm SOEP: Een confronterende dans met de oceaan in een verhaal over zeevervuiling Happy Ship, filmproducent in Groningen, presenteert de korte animatiefilm SOEP, naar een idee van en geanimeerd door Christa Moesker. Deze film vertelt het verhaal van een schipbreukeling die vastzit op een kleine zandbank en de confronterende dans met de oceaan die daarop volgt.

SOEP is een verhaal over de mens en de zee, over schoonheid en rotzooi, en over het aanvaarden van consequenties. De regisseur, Christa Moesker, werd geïnspireerd om deze film te maken door de containerramp voor de kust van Nederland in 2019. Honderden containers gingen verloren en de troep spoelde aan op stranden en dijken.

Christa Moesker: “Ik vraag mijzelf vaak af waar we mee bezig zijn als ik zie hoe slecht we als mens met de wereld omgaan. Deze film is het gevolg van mijn wens om iets te doen met mijn frustratie daarover. Op de manier die bij mij past... animatiefilm!

In de film graaft de schipbreukeling een plastic metselkuip uit het zand en probeert daarmee aan het eiland te ontsnappen. De zee heeft echter andere plannen en neemt de schipbreukeling mee op een confronterende excursie. Het verhaal van SOEP gaat over zeevervuiling en het milieu en is een tragikomedie die ons eraan herinnert hoe belangrijk het is om ons milieu te beschermen.

Voor het eerst zit de studio Happy Ship niet zelf achter de animatieknoppen maar treedt het op als producent om dit bijzondere project te kunnen realiseren. Martin Venema van Happy Ship: “We zijn meer de samenwerking op gaan zoeken om het thema breed aandacht te geven. In samenwerking met de Waddenvereniging – specifiek via het project CleanUpXL – willen we er zoveel mogelijk mensen mee bereiken.”

CleanUpXL is het project waarmee de Waddenvereniging naar aanleiding van de ramp met de MSC Zoe, samen met partners maar liefst 800.000 kilo rommel uit zee bergt, de containervaart veiliger wil maken en ervoor zorgt dat we met zijn allen leren van deze containerramp.

Trots op het resultaat van de samenwerking met Christa Moesker nodigt Happy Ship u uit de première van SOEP op 22 april as. te bekijken en te genieten van deze prachtige animatiefilm die ons confronteert met de schoonheid en de gevaren van de oceaan.

https://www.happyship.com/soep

Première is op zaterdag 22 april om 16 uur in Forum Groningen, zaal 5:
https://forum.nl/nl/agenda/groningse-nieuwe-105-soep?date=22-04-2023
1889 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten