thumbnail

peugeot design competitie

Door: Edwin van het Bolscher, 23 juli 2004 het is de derde keer dat peugeot een ontwerp competitie houdt voor buitenstaanders. we hebben nu nog een ruime maand (38 dagen) om met een goed ontwerp aan te komen. het is de tijd van de vakantie en ligt het er maar net aan hoe jij je vakantie hebt geplant.

challende the immagination, zo zeggen de heren het bij peugeot. een wedstrijd om je eens volledig te laten gaan in het creeeren van je droomauto. vorig jaar waren er 2800 inzendingen uit 90 verschillende landen. met de groei van vele communities over de hele wereld zou ik ervan uitgaan dat als je meedoet 10.000 tegenstanders hebt. een enorme uitdaging dus (dat was het ook al wel met 2800 tegenstanders).

hoe gaat het in zijn werk.
van tevoren meld je je aan op de website van peugeot. daarbij krijg je een account waarmee je je concept kan plaatsen. alle inzendingen worden geplaatst op een website waarbij peugeot het public laat stemmen. daaruit worden er 10 finalisten uitgehaald die daarna weer worden beoordeeld door een jury. vorig jaar was de wedstijd gewonnen door stefan schulze, een 32 jarige duitse grafische multimedia artiest.

wat als je wint?
wanneer jij je auto klaar hebt (en ondertussen wel even hebt aangemeld op de onderstaande site) en je wint, stel je voor... je ontwerp wordt dan ontwikkeld tot concept auto. hij zal getoond worden nij de peugeot stand op het frankfurt moter show 2005. daarnaast krijg je een trofee.

enkele tips?
omdat ik nooit mee heb gedaan en geen nauwe banden heb met peugeot, behalve dat mijn broer een 206 rijd, kan ik niet echt baanbrekende tips geven. maar ik kan wel kleine punten aangeven waarop de jury en het public op let:

als eerste, kijk eerst wat voor concepten er al eerder zijn gemaakt, tijdens de competitie en het werk van peugeot zelf (te vinden op de onderstaande link)

laat je concept niet lijken op een auto van een ander merk.

als je een concept in je hoofd hebt, laat het sportieve er iets vanaf, aangezien er veel inzendingen zijn die op sportauto's gaan lijken.

laat de kenmerken van peugeot eruit blinken. peugeot moet het idee hebben dat het hun auto kan zijn.


voor de rest, veel succes als je meedoet!
3896 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Tim van Helsdingen met SideFX tutorial

Brekel PointCloud v3 (Beta)

Amazon Web Services - Blender Fund

FMX 2021 zal online plaatsvinden

Blender 2.91 is beschikbaar

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten