thumbnail

lmfx fake bedrijf, 3dhype neemt maatregelen

Door: Edwin van het Bolscher, 26 juli 2004 lmfx is al veelal besproken op cgtalk/cgchannel. het bedrijf doet zich voor als een vooraanstaand visual effects bedrijf wat zich vergelijkt met ilm en weta digital. het is gelokaliseerd in italië en had een geloofwaardige website. menig 3d artiest werd gemaild om zijn cv en andere gegevens te mailen naar hen. velen van hen hadden er op gereageerd aangezien zij nogal op zoek waren naar een baan. er zijn al vele theorien bedacht wat het fake bedrijf nu eigenlijk van plan met de ontvangen gegevens, zoals het spammen/geld innen van 3d artiesten.

het gebeurt wel vaker dat vage bedrijven of niet bestaande bedrijven via communities mensen contacteren en zodoende aan gegevens of gratis werkverschaffing komen. hierbij is de 3d artiest de pineut en dat moet voorkomen worden.

3dhype zal in deze weken de pagina zo aanpassen dat niemand, ookal ben je lid, een e-mail adres van een ander lid kan zien. je mailt vanaf de site naar de desbetreffende persoon. wanneer een bedrijf toch informatie wil hebben of zoekt naar menig 3d artiest, zal het via 3dhype gaan zodat er eerst goed gecommuniceerd wordt voordat het bedrijf de dusdanige informatie krijgt.
er worden eisen gesteld, zoals:
het bedrijf moet ingeschreven staan bij de kvk
het moet een btw nummer hebben
het bedrijf moet telefonisch te berijken zijn
het bedrijf zal met 3dhype een contract aangaan dat als zij mensen werven er een vergoeding voorstaat, wanneer dat niet het geval is schakelen wij de overheid/politie in, en zal er een rechtzaak komen om het niet uitbetaalde geld te krijgen.

zo zal het minder toegankelijk zijn voor sommige bedrijven, maar bescherming voor de 3d artiest staat hierbij voorop. dus kijk uit op andere sites, 3dhype zal dusdanige maatregelen nemen zodat er niks kan uitlekken via deze community.

voor meer informatie:
http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=154009&page=1&pp=15
http://www.cgchannel.com/forum/viewthread?thread=10568
4988 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Serief Affinity verlengt pandemie korting

Tim van Helsdingen met SideFX tutorial

Brekel PointCloud v3 (Beta)

Amazon Web Services - Blender Fund

Playgrounds TV 12 december

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten