thumbnail

De makers van Geweldenaren van ver op media elements

Door: Edwin van het Bolscher, 25 oktober 2004 Binnen het kader van het festival van de fantastisch film te Amsterdam 2004 werd er bij Paradiso het Rocketclip festival georganiseerd. In dit festival werden nieuwe filmmakers uitgedaagd om met minimale middelen aan te tonen dat het mogelijk is om een professioneel uitziend Sci-Fi filmpje te maken. Soulbase, House of Secrets en Maniacs of Noise besloten hun krachten te bundelen en gingen de uitdaging aan. Het resultaat is de korte film/trailer Geweldenaren Van Ver.

Een Hollandse variant op de Amerikaanse manier van film maken met robots, explosies en een flinke dosis patriotisme geheel in een retro stijl uitgevoerd. Het gehele project is gemaakt binnen een periode van twee en een halve week. Tijdens de lezing zullen we het gehele traject van de productie doorlopen.

3dhype biedt korting voor media elements. Om hiervoor aan te melden ga dan naar:
http://www.mediaelements.nl/pro/index.asp?TypeId=357

Bio's:
Floris Vos (28) is in 2000 cum laude afgestudeerd van de the Design Academy te Eindhoven, afdeling: Mobility/transport design. Hij is designer/animator en mede oprichter van Animatie studio Soulbase.

Bobby de Groot (30) heeft na zijn afstuderen in 2002 op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht faculteit Kunst Media en Technologie te Hilversum, als freelancer voor film en televisie 3D animaties en visual effects verzorgt. In 2004 heeft hij samen met Arjan van Meerten en Sven Neve de 3D animatie en visual fx studio House Of Secrets opgericht. Ook geeft hij parttime les aan de richting Animatronic Design op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Arjan van Meerten (27) is recent afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht in de richting Beeld- en Media technologie. Daarnaast werkt hij al een een paar jaar als freelancer aan verschillende opdrachten varieerend van media vormgeving tot 3D computer animatie. Samen met Bobby de Groot en Sven Neve maakt hij deel uit van House Of Secrets.

Jeroen Tel (32), mede-oprichter van `Maniacs of Noise', pioniers op het gebied van videogame muziek, heeft vanaf 1987 complete soundtracks geleverd voor honderden videogames. Vanaf 1991 is hij ook actief op het gebied van muziek en sound design voor diverse andere media, waaronder film. Hij is tegenwoordig regelmatig te vinden op podia voor moderne muziek als DJ.

3dhype biedt korting voor media elements. Om hiervoor aan te melden ga dan naar:
http://www.mediaelements.nl/pro/index.asp?TypeId=357
4703 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

FMX 2021 online - Kaartverkoop start nu!

Digital Art Conference Antwerpen - 27 maart

Blender 2.92 is uit

Disney sluit Blue Sky Studios

CINEFEX (1980-2021)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten