thumbnail

3D QuickBuilding (3dsmax)

Door: Edwin van het Bolscher, 9 december 2004 Een nieuwe revolutionaire 3D studio Max plugin komt beschikbaar voor 3ds max versie 5, 6, 7 en 3D studio Viz gebruikers.

Deze plugin is speciaal ontwikkeld voor mensen die op een veel snellere manier dan tot nu toe gebouwen in 3D willen modelleren. Tot nu was het plaatsen van de benodigde raam- en deurkozijnen in de wanden of muren behoorlijk arbeidsintensief. De momenteel bijgeleverde raam- en deurkozijnen zijn bestemd voor de Amerikaanse markt. Een aantal modellen gebruik je voor de Nederlandse markt nooit en het systeem werkt bij nader inzien niet erg handig.

Ook het bijgeleverde Wall object is veel te beperkt voor de dagelijkse Nederlandse bouwpraktijk van alledag en geeft regelmatig storingen. Ronde of gebogen muren bijvoorbeeld kun je er ook niet mee maken. Het gebruik maken van vele Boolean operations in je mesh modellen is dan vaak nodig en dat is erg tijdrovend en is dus niet ideaal. Met de 3D QuickBuiding plugin kan dit veel beter en sneller gerealiseerd worden.

De ontwikkeling van de 3D QuickBuilding plugin is een joint-venture van Rene Noordhuizen (3dhype lid)van 3D Pro, 3D animatiestudio uit Roosendaal (http://www.3dpro.nl ) en Ing. Carl van Heezik (3dhype lid) van MicroCAN uit IJsselstein (http://www.microcan.nl ).
3489 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Brekel PointCloud v3 (Beta)

Tim van Helsdingen met SideFX tutorial

Playgrounds TV 12 december

Blender 2.91 is beschikbaar

Serief Affinity verlengt pandemie korting

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten