thumbnail

Google Inc onthult Video Viewing software

Door: Edwin van het Bolscher, 28 juni 2005 Voor sommige was het al bekend, maar meerdere zoekengines zijn nu van plan om video materiaal te archiveren en die te laten doorzoeken door gebruikers. Microsoft had het er al over en Google heeft nu de kop eraf gebeten.

Om de content te kunnen bekijken, moet je wel eerst een software pakketje downloaden die kleiner is dan 1 mb, hij zorgt er alleen voor dat je de film kunt streamen vanuit IE of Firefox.

Wat is Google Video?
De missie van Google is om de informatie van wereld te organiseren en het moet universeel toegankelijke en nuttige gemaakt worden. Google laat u zoeken in een groeiend archief van video content. Alles van sport evenementen tot dinosaurus docu's tot nieuws programma's. Naast televisie content hosten ze ook video's van iedereen die content naar hen wil uploaden.

Dit is natuurlijk een mooie gelegenheid om je showreel, animaties en andere creaties te tonen aan de gebruikers van Google. De kwaliteit valt opzich een beetje tegen, dus gooi de lege DVD's nog niet de prullenbak in. De films worden in kleine schermpjes weergegeven en kunnen niet fullscreen worden vertoond.

Het is een begin en er zullen zeker verbeteringen komen!

Volgens tweakers.net blijkt dat Google dit niet gratis wil laten verlopen. Google gaat een betaaldienst er aan koppelen. Het blijft speculeren, aangezien dezelfde bron ook spreekt over toegevoegde reclame in de video's
4411 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten