thumbnail

Nog een chatproggie?

Door: Edwin van het Bolscher, 24 augustus 2005 Het begon allemaal heel eenvoudig. Maar nu is er weer een chat applicatie. Na IRC, ICQ, MSN, Yahoo messenger en Skype (en ik weet zeker dat ik er wat gemist heb) komt er nu de Google Talk...

Google is de laatste periode sterk veranderd van strategie en is verrassend met nieuwe ontwikkelingen, op enkele na. Zo kan Google Talk ook bij de laatste worden opgeteld. Het messenger wereldje is opzich al volgebouwd met aanbieders die nogal ingeburgerd zijn. Om maar even MSN te noemen waar de jeugd van tegenwoordig aan verslaafd is (in nederland dan).

Maar wie weet, de simpelheid van Google spreekt veel mensen aan. Google stapte op een verzadigd moment de zoekenginewereld in. Hier heeft het zo goed stand gehouden dat het boven alle zoekengines uitschoot. Google is dan ook niet meer weg te denken van het Internet. Ook de Google Talk is weer zo simpel als het is. 3 knoppen en 5 instellingen, een kaal schermpje met de juiste aanwezigheid van functies, zeg maar niks. Zo op het eerste oog valt het op dat de interface er goed uit. Ookal lijkt het nogal op de eerste versie van MSN behalve dan dat het een telefoonfunctie heeft. Google heeft geen reclame, zoekvenster, emoticons, file transfer, of links naar google content.

Al met al is het een nette binnenkomer voor Google. Google Talk gebruikt een nieuw Peer to Peer protocol genaamd XMPP-gebasseerd signaal protocol. Ze willen nog SIP signalering ondersteunen, waarbij het dan mogelijk is om video conferenties te houden en zelfs virtual reality. Op dit moment zal het MSN nog niet gaan vervangen, maar wacht maar over een jaar.

Iedereen met een gmail account kan op dit moment gebruik maken van de Google Talk.

BTW is het ook nog steeds een Beta.
5616 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten