Account maken  Inloggen

Autodesk neemt Alias over voor 182 miljoen dollar

Door: richard kool, 5 oktober 2005 Autodesk maakte vandaag bekend dat ze een definitief voorstel hebben ondertekend om Alias over te nemen, voor 182 miljoen dollar. Deze overname zal Autodesk doen groeien in de film, video, interactieve games, media, Web, consument producten, industrieel design, architectuur en visualisatie markt. Een hele mond vol dus. De transactie van dit bedrag zal binnen de volgende 6 maanden voltooid zijn.

Een slimme stap voor Autodesk om zo een grote leider te worden in de 3D Software ontwikkeling. Maar erg overzichtelijk wordt het niet. Autodesk Maya, Autodesk 3D Studio Max, Autodesk Kaydara... Vorig jaar was Kaydara nog maar net overgenomen en nu zit het vast aan Autodesk.

Autodesk vertelde dat ze niks fundamenteels gingen veranderen in de software van beide partijen. Ook Maya zal nog steeds ondersteund worden. Het grootste voordeel van deze overname, is dat het allemaal goedkoper gaat worden voor ons.
Op dit moment zijn de meeste klanten (wij dus) aan het zoeken naar een betere productiviteit, naadloze intergratie en betere data management. Hier zal autodesk zijn best doen om dit te realiseren.
5858 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

richard kool

Populaire onderwerpen

Audiovisuele sector presenteert corona-protocol

CG Toolsmith - Tycoon

Houdini - Texture Fluids

15 mei Playgrounds Blend (gratis) online

Steunfonds van Netflix en Nederlands Filmfonds

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten