thumbnail

3dstudio.nl organiseert End User Event 2006 op 23 maart

Door: Edwin van het Bolscher, 27 december 2005 Op 23 maart 2006 organiseren wij voor alle 3ds max en VIZ gebruikers in de Benelux de vierde gebruikersdag. Deze dag zal bestaan uit een groot aantal uiteenlopende workshops over en om deze software, maar ook andere produkten als AutoCAD, Architectural Desktop, SketchUp en Rhino komen in combinatie met 3ds max en viz aan bod. In totaal zullen er een 25-tal workshops gegeven worden in vijf verschillende ruimtes. De workshops zullen o.a. betrekking hebben op renderengines, slimme materialen, tips voor snel modelleren, tips voor gebruik van 3ds max/viz en veel meer. Naast de locale gast sprekers komen er ook meerdere buitenlandse sprekers waarbij de meest aansprekende namen Ted Boardman en Jeff Paton zijn. Ted Boardman is o.a. bekend door zijn 3ds max Fundamentals boeken en Jeff door zijn baanbrekende werk over en om mental ray voor onze community.

De dag zal beginnen op 9.00 en rond 18.00 uur zal het workshop gedeelte afgesloten worden. Na afloop kan er onder het genot van eten en drinken nog eens uitgebreid nagesproken worden over de indrukken die tijdens deze dag zijn opgedaan. De locatie is in de Fort Vechten nabij Utrecht. De kosten voor deze dag zijn Euro 50,- all-inn(lunch, diner, drankjes) en inschrijven is verplicht.

Inschrijven kan vanaf nu via : mailto:EUE2006@3dstudio.nl


Een verkorte opsomming van de workshops is als volgt (uitgewerkte agenda volgt):

Ted Boardman
Onderwerp : Smart materials inside max and viz
Skill level : bestaande 3ds max /viz gebruiker
Ted Boardman heeft inmiddels een jarenlange ervaring en reputatie opgebouwd als officiele Autodesk 3ds max trainer en auteur van de boeken “ Inside 3ds max” en “ 3ds max Fundamentals” . Zijn workshop is gericht op het slim gebruiken van mapping technieken zoals Gradient ramp, Falloff, Tile maps, masking en mixing technieken voor maps en materialen en specifiek over Architectural glass.


Jeff Patton
Onderwerp : mental ray more advanced use within design visualisation
Skill level : Intermediate, enige ervaring met mental ray is gewenst
Jeff Patton is wereldberoemd voor zijn baanbrekende werk voor de max/viz community op het gebied van mental ray. Hij was de eerste in de wereld die ons allemaal op weg hielp met mental ray toen dat product standaard beschikbaar kwam binnen 3ds max en viz. Tijdens zijn workshop zal het praktische gebruik van mental ray binnen de meer technische visualisaties aan bod komen.


Metin Seven _ Sevens Heaven
Onderwerp : VRay Advanced
Skill Level : Ervaring met Vray is gewenst
Metin Seven is al ruim 8 jaar bezig met 3ds max en met Vray vanaf het begin dat dit product beschikbaar kwam op de markt. Hij zal tijdens de workshop bestaande Vray gebruikers aan de hand nemen en dieper ingaan op de mogelijkheden die de nieuwste Vray je kan bieden.


Dennis de Priester – Priester Media
Onderwerp : Maxwell introductie
Skill Level : voor de beginnende Maxwell gebruiker
Dennis de Priester is reeds meerdere jaren actief in de 3D omgeving, nadat hij de marketing en reclame wereld vaarwel had gezegd. Hij is vanaf het begin betrokken geweest bij de Maxwell ontwikkelingen en zal tijdens de workshop onervaren mensen meer inzicht geven in dit product en van A tot Z uitleg geven over hoe je Maxwell het beste kunt gebruiken en inzetten.


Michiel Quist – 3idee
Onderwerp : Brazil introductie
Skill level : voor de beginnende Brazil gebruiker
Michiel Quist heeft zijn sporen al ruim verdient binnen de 3D wereld. Na uitgebreide evaluatie heeft hij zelf gekozen voor Brazil in zijn eigen werkomgeving en maakt hij inmiddels ook deel uit van de vaste Betatester groep voor Brazil. Hij zal ons tijdens de workshop aan de hand nemen en uitgebreid de mogelijkheden van Brazil laten zien.


Carlo Roosen – CR Studio
Onderwerp : Snel modelleren met SketchUp en vervolgens importeren in max/viz voor de aankleding, belichting, rendering en animatie
Skill level : kennismaking met Sketchup
Carlo Roosen is sinds vier jaar zelfstandig werkzaam en vanaf het begin heeft hij gewerkt met de combinatie SketchUp en VIZ. Hij zal tijdens de workshop laten zien wat je allemaal met SketchUp kunt doen en hoe je hier enorm veel tijd mee kunt besparen binnen je productie, zeker omdat SketchUp een zeer korte leercurve heeft.


Richard Bock - MacroCad
Onderwerp : Snel gebouwen modelleren met Architectural Desktop en vervolgens doorsluizen naar max/viz voor belichting, rendering en animatie
Skill level : het meeste pik je hier op als je al ervaring hebt met Autocad, kennis van Architectural Desktop is niet noodzakelijk voor het volgen van deze workshop.
Richard Bock is ruim zes jaar supportengineer bij Macrocad. Hij zal tijdens de workshop nader ingaan op de mogelijkheden om met Architectural Desktop snel gebouwen te modelleren die je vervolgens kunt gebruiken binnen de max/viz omgeving. Hij zal de gehele workflow laten zien van de creatie in ADT en de slimste manier voor de import binnen de max/viz omgeving


Carlos Perez - McNeel Software
Onderwerp : Rhino for Nurbs modelling and as in- and export/repair/ prepare for max/viz tool.
Skill level : Geen ervaring met Rhino vereist, maar ook bestaande gebruikers van Rhino kunnen hier hun voordeel mee doen.
Carlos Perez is werkzaam bij de producent van Rhino. Rhino is waarschijnlijk en van de meest onderschatte producten van deze tijd. Bij de meeste mensen is Rhino bekend als de beste Nurbs modeller die er is, maar er is meer. Carlos zal ons dan ook een kijkje geven van de functionaliteit van Rhino, maar ook de mogelijkheden die Rhino kent als import en export module want ook hier ligt een sterke kant van Rhino die de meeste mensen niet kennen. Deze mogelijkheden zijn met name voor de max/viz gebruiker van belang die bestanden van derden (zoals b.v. Pro Engineer, Solidworks etc) moeten verwerken. Rhino kan je hierbij enorm helpen om dit soort bestanden zonder problemen geschikt te maken voor je visualisatie.


Jean Piere van Gastel - Pollux
Onderwerp ; max in combinatie met Combustion en modelling in 3D met AutoCAD
Skill level : bestaande max gebruikers krijgen hier een prima beeld van de versnellingen die zij met de combinatie max en combustion voor hun werkzaamheden kunnen behalen. Voor AutoCAD, bestaande AutoCAD kennis
Jean Piere is al sinds lange tijd AutoCAD, 3ds max,/viz en combustion software trainer. Hij zal tijdens zijn workshop ingaan op de snelheidswinsten die je kunt boeken in je werkzaamheden door naast 3ds max ook gebruik te maken van Combustion. Verder zal hij dieper ingaan op een aantal specifieke mogelijkheden van de nieuwste release van 3dsmax. Daarnaast zal hij ons laten zien wat er allemaal mogelijk is met AutoCAD voor wat betreft 3D modelleren.


Marc Heesterbeek - Ubikmh
Onderwerp : Compositie
Skill Level : geen specifieke kennis noodzakelijk
Marc Heesterbeek is een ervaren rot in het veld en de meeste mensen zijn bekend met zijn geweldige werk wat hij maakt met zijn bedrijf Ubikmh. Tijdens de workshop zal hij ingaan op het hoe en waarom van een goede visualisatie, waarbij de nadruk zal liggen op de compositie van de scène. Uiteraard zal hij links en rechts zijn gebruikerservaringen met jullie delen over hoe hij zijn projecten aanpakt.


Edwin van het Bolscher (3ddy) – 3dhype
Onderwerp : Games specifieke opties voor gebruik in technische visualisaties
Skill Level : 3ds max/viz gebruiker
Eddy is de eigenaar van 3dhype en kan zeer goed uit de voeten met characters en games. Hij zal tijdens zijn workshop laten zien hoe je de gebruikelijke technieken zoals normalmapping, uvwwrappen en rendertotexture uit de games omgeving ook heel goed kunt inzetten voor de technische visualisaties en animaties.
9538 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten