thumbnail

Nieuwe manier, grotere harde schijven.

Door: Edwin van het Bolscher, 18 januari 2006 Af en toe heb je van die momenten, tijd voor een grotere harde schijf. Harde schijf ontwikkelaars zoals Seagate staan elke dag bij deze vraag stil. Elke keer slagen ze erin om de harde schijven nog groter te maken door de deeltjes steeds iets dichter bij elkaar te plaatsen. Maar met een grootte van 500 gigabytes komt de minimalisatie bijna op zijn eind aangezien de deeltjes dan zo dicht bij elkaar komen te liggen dat het door magnetisme met elkaar kan interfereren.

Sinds de introductie van de hardeschijf (1956, erg lang dus) zijn de bits horizontaal geplaatst op de harde schijf. Muur nu het einde zeg maar nadert van deze methode hebben ze bij Seagate bedacht dat je ook verticaal de bits kunt plaatsen en benaderen, zonder dat er enig data verloren gaat en dus met meer ruimte.

Zo zal er eens eindelijk wat gaan veranderen aan het binnenwerk van de harde schijf. De kammetjes en schijven in de harde schijf zullen vanaf nu op een andere manier met elkaar overweg gaan. Misschien het einde van het geratel in je computer?
5928 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten