thumbnail

Apple bijt in Mickey

Door: Edwin van het Bolscher, 25 januari 2006 Het nieuws doet anders klinken: Disney koopt Pixar op (voor 7.4 miljard dollar), waar Steve Jobs eigenaar van is (Hoofdman Apple). Maar dit maakt Steve Jobs ook de grootste aandeelhouder van Disney. Hierbij mag hij dan in het bestuur van Disney komen.

Houd je hart vast...

Niet alleen wordt Disney weer wat populairder, voor sommigen is het wat stil geweest bij Disney, ook zal Steve Jobs gaan kijken naar een manier op de huidige distributie van films over het Internet te verbeteren (Tja, het is hem tenslotte gelukt met muziek, waarom dan ook niet met films).
Pixar hield zelf het creatieve nog in de lucht om zo John Lassester (creative executive) een hoofdrol te geven in het adviseren in creatieve mogelijkheden bij Disney.
Ondertussen moeten we Steve Jobs nog niet uit het oog verliezen, aangezien de geruchten luiden dat hij bezig is om een systeem te ontwikkelen om aan de TV te sluiten. Zo kan iedereen dan muziek en video's downloaden met ITunes en ze beluisteren en bekijken op de TV.

Al met al zijn het wat contracten op hoog niveau heen en weer geslingerd. Niet dat dit alles goed is voor de ontwikkeling van Pixar, aangezien velen blij waren te horen dat het contract tussen hen een paar jaar geleden was verscheurd.
5535 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten