thumbnail

Ratatouille Trailer

Door: Edwin van het Bolscher, 10 juni 2006 Pixar is na een tijdje weer terug in Parijs, waar het dit keer niet over een oude schaker gaat, maar om een muis, Ratatouille genaamd. Ratatouille is een wat kieskeurige rat, hij wil alleen goed eten en niet zoals de rest van zijn familie afval. Met zijn zoektocht naar goed eten, is het alleen wel wat gevaarlijk, hij zoekt dan ook de duurste restaurants op om daar zijn honger te stillen.

Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. Verschillende variaties van het gerecht worden gegeten in andere landen rond de Middellandse Zee. Marimar Torres, schrijfster van een boek over de Catalaanse keuken beweert dat het gerecht afstamt van het Catalaanse gerecht samfaina. In Frankrijk wordt het gerecht ook wel kortweg Rata genoemd.
De bereiding kan verschillen, maar basisingrediƫnten van ratatouille zijn: tomaat, courgette en aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk - 's zomers overigens ook koud - meestal gegeten met stokbrood. In Italiƫ serveert men dit gerecht vaak met polenta. Het Nederlandse woord ratjetoe (zootje, mengelmoes) is een verbastering van ratatouille.
bron: http://www.wikipedia.org
4030 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten