thumbnail

BumpTop Prototype: 3D physics desktop experiment

Door: Mediamonkey, 26 juni 2006 BumpTop Prototype is een experiment op het gebied van interaction design door de University of Toronto (Canada) met als motto: "Keepin' it Real: Pushing the Desktop Metaphor with Physics, Piles and the Pen."

De virtuele desktop zoals we die kennen is gebaseerd op het bureaublad in de echte wereld die prima dienst doet als metafoor om informatie en data in de vorm van documenten in mappen te hanteren. BumpTop voegt nu nieuwe dimensies toe door niet alleen de desktop in 3D weer te geven, maar ook door het hanteren van de documenten en mappen intuïtiever te maken.

Dit proberen ze te realiseren door de documenten als 3D objecten in een virtuele desktop voor te stellen. Deze documenten zijn onderhevig aan physics zoals zwaartekracht en onderlinge constraints om groepen op te maken. Het hanteren en sorteren van deze documenten gebeurd allemaal via een (Wacom) pennetje in plaats van een muis. Men kan documenten op een hoop gooien, opstapelen en zelfs aan de muur prikken om boekenplanken te maken.

Het is de vraag of deze nieuwe desktop en handelswijze daadwerkelijk zal aanslaan, maar het is in ieder geval een prachtig experiment. Op de site http://www.honeybrown.ca/Pubs/BumpTop.html vind je naast de vette filmpjes ook meer informatie over het project.
3654 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Mediamonkey

Populaire onderwerpen

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

SOEP - Happy Ship

Eerste Nederlandstalige Community Bijeenkomst tijdens BCON 2023

Futuristische technologieën en inclusiviteit centraal bij FMX 2023

Interview met Patrick Chin - Dr. Panda

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten