thumbnail

Filmpjes gezocht voor DAD - Noorderlijk Film Festival

Door: Edwin van het Bolscher, 18 oktober 2006 Beste 3Ders, animatoren en kunstenaars,

Het Noordelijk Film Festival te Leeuwarden (9-12 november) presenteert dit jaar alweer de vierde vaste editie van DAD. DAD toont de nieuwe digitale beeldcultuur in al haar verschijningsvormen. DAD laat zien wat er bruist, borrelt en broeit op het gebied van film, gamedesign, animatie, 3D, clip, en mixed media. Het is een open podium waarvoor iedereen eigen films mag insturen, zolang digitale middelen van fundamenteel belang zijn geweest voor het vervaadigen van de productie. 'Digital Art Directors' in de dop, op zoek naar nieuwe technieken, grenzen en combinaties, ontmoeten en inspireren elkaar in een sfeervolle omgeving. Een nieuwe generatie art directors heeft hier de unieke gelegenheid hun producties te laten zien. Het festival is er vooral voor beginners, studenten, amateurs, gevorderden en semi-professionals.

Dit jaar pakken we het weer iets anders aan. Zoals voorheen zijn we op zoek naar krachtige, mooie, geestige, ontroerende, ogen-openende kleine en grootse werkjes waarbij digitale gereedschappen op vernieuwende en verfrissende wijze zijn gebruikt om het visuele werk te vervaardigen. Denk hierbij aan werk vol 2D en 3D animatie, visual effects, opmerkelijke kleurcorrectie, enz.; het gebruik van enkel digitale montage en digitale videocamera's is niet genoeg. 3D animatie leent zich vanzelfsprekend prima voor het festival.

Deze zullen op groot scherm via videoprojectie in de foyer van de Schouwburg gedurende het festival doorlopend vertoond worden. Op de donderdag en vrijdag van het Festival zal ik aanwezig zijn om over de producties te praten met kijkers en geïnteresseerden. Tevens zal er uit de vertoningen één werk worden gekozen dat bekroond wordt met de DAD 2006 award. Op zaterdag zal in het Filmhuis een Best-of-DAD vertoning zijn met bekroonde producties van de afgelopen festivals.

Bij deze nodigen wij iedereen uit voor 25 oktober a.s. werk in te sturen voor vertoning op het scherm.
Aanleverspecificaties zijn de volgende:

- Alleen eigen werk, geen opdrachtwerk
- niet langer dan 5 minuten, fragmenten zijn toegestaan (maar niet te kort!)
- niet ouder dan 2 jaar
- aanleveren op DVCAM, DV, of digitaal (DVD-R, QuickTime of AVI bestanden, animation of DV compression (of geen compressie, of MPEG-4 op hoogste kwaliteit, 720x576, audio 16bit Stereo, 48KHz). DVD-Video is ook toegestaan, mits de MPEG-2 encoding van zeer goede kwaliteit is. Masters moeten voorzien zijn van volledige naam, postcode + huisnummer en/of emailadres.
- een A4 met namen van de maker(s), een korte samenvatting, contactgegevens inzender, vertoningsformaat (aspect ratio, 16x9 of 4x3) en andere belangrijke info.
- eventueel een gefrankeerde envelop voor retourzending

Opsturen naar:

DAD 2006
Roloff de Jeu
Postbus 14738
1001 LE Amsterdam


Voor vragen of meer informatie, schrijf gerust: dad@pulp-o-rama.nl
zie ook www.dadsite.nl

Alvast bedankt en wellicht tot ziens in Friesland of later op dit forum!

Roloff de Jeu


(DAD is een initiatief van het Noordelijk Film Festival en de Stichting Beeldende Amateurkunst uit Utrecht)
3067 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten