thumbnail

Windows Home Server

Door: Edwin van het Bolscher, 9 januari 2007 Bill Gates maakte laatst bekend dat er binnenkort een nieuw soort server op de markt komt. De Home Server. Een wat uitgeklede versie van de Windows 2003 server maakt het makkelijker voor huis, tuin en keuken gebruik. De bedoeling van deze server zal het centraal beheren zijn van back-ups, het bewaren van media en andere entertainment bestanden en nog wat functies die het leven in het huis der digitalen wat makkelijker schijnt te maken.

De reden voor deze server editie, is dat in menig huishouden computers steeds belangrijker worden. Een computer voor vader, een computer voor de kids, een computer voor moeders om sudoko op te spelen en misschien nog een afdankertje als verkeersregelaar. Om dit toch overzichtelijk te houden, kwam Microsoft met het idee om een Home editie te maken van de huidige Windows Server 2003.

Een beta zal in beperkte kringen in maart verkrijgbaar zijn. Er zijn al enkele screenshots te zien, al is het niet echt overtuigend: http://www.winsupersite.com/reviews/whs_preview.asp

Als dit uitkomt, is dit natuurlijk een geweldige en uiteraard een goedkopere manier om als thuiswerker in 3D je computerspul te beheren.

3485 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Playgrounds TV: Crypto Art + NFTs - 9 april

Xsens maakt motion capture systeem flink goedkoper

Animatie cursus van Nanda van Dijk

Nieuwe versie van The Grove

Nieuwsuur besteedt aandacht aan MetaHuman - Reblika

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten