thumbnail

OneDotZero Festival in zaal 5 / Filmhuis Den Haag

Door: Edwin van het Bolscher, 1 februari 2007 Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 februari 2007 presenteert ZAAL 5 in Filmhuis Den Haag een selectie uit de tiende editie van het Londense festival ONEDOTZERO en vult dat aan met interessante programma's uit eigen omgeving.

ONEDOTZERO zet zich al tien jaar in voor het programmeren, produceren en distribueren van het beste op het gebied van digitaal bewegend beeld. Ieder jaar presenteert het festival de nieuwe generatie filmmakers met een onconventionele achtergrond: grafisch ontwerp, illustratie, nieuwe media, muziek en clubcultuur. Hiermee is het festival een platform voor hybride vormen van bewegend beeld die tot uiting komen in motion graphics, muziekvideo's en gamecultuur.

Het programma is als volgt:

Vrijdag 16 februari vanaf 20.00 uur
ACCIDENTAL MEETINGS, een programma met animatie en grafiek van eigen bodem, met werk van o.a. Linda Vis, Shereen Abdul-Baki en Mijke Hoenderkamp. Uit het ONEDOTZERO festival is EXTENDED PLAY een verzameling van korte films en animaties van o.a. Chris Shepherd, David Shrigley en Rosto.

Zaterdag 17 februari vanaf 20.00 uur
WOW + FLUTTER is het kloppend hart van ONEDOTZERO. Dit onderdeel laat een breed spectrum aan disciplines en media voorbij komen (architectuur, mode, illustratie, muziek, etc.) met werk van conceptuele kunstenaars en industriële talenten. De avond wordt voortgezet met TOYS ARE ELECTRIC, een VJ performance door AlexEtJeremy.

Zondag 18 februari vanaf 15.00 uur
's Middags kan tussen 15.00 en 18.00 uur deelgenomen worden aan eenWorkshop vj-ing door Motion Capture (Denise Pakes en Caroline de Neree). In een middag worden deelnemers bijgespijkerd over het fenomeen vj-en en maakt, men zelf een vj-performance met eigen beeldmateriaal en muziek (inschrijven via e-mailadres zaal5@filmhuisdenhaag.nl).
Verder op deze zondag het ONEDOTZERO onderdeel Face Value:negentien korte werken rond geanimeerde 'characters' met veelbelovende namen als little fella, violently happy bugs, minipips, charlie bubblegum en monkey king.

Extra: vrijdag 16, en zaterdag 17 vanaf 18.00 uur en zondag 18 vanaf 14.00 uur Voorafgaand aan ONEDOTZERO is de installatie van beeldend kunstenaar Antonis Pittas (Griekenland 1973) te zien. Hij projecteert het uitzicht van ZAAL 5 op de ramen aan de Spuizijde van de zaal. Aan het uitzicht lijkt niets bijzonders te zien, totdat er iets verrassends plaatsvindt.

Extra: maandag 19 t/m woensdag 21 februari
Een herhaling van enkele verzamelprogramma's uit ONEDOTZERO voor degenen die het festival gemist hebben.

ONEDOTZERO FESTIVAL
Filmhuis Den Haag
vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18 februari 2007
toegang: 6,50 euro (met korting 5,- euro), passe-partout 15,- euro(met korting 13,50 euro), workshop 11,50 euro (met korting 8,50 euro)
voor meer informatie over het programma zie www.filmhuisdenhaag.nl en www.onedotzero.com
3566 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Playgrounds TV: Crypto Art + NFTs - 9 april

Xsens maakt motion capture systeem flink goedkoper

Animatie cursus van Nanda van Dijk

Nieuwe versie van The Grove

Nieuwsuur besteedt aandacht aan MetaHuman - Reblika

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten