thumbnail

Softimage XSI gebruikt strategie van Apple

Door: Edwin van het Bolscher, 6 juni 2007 Een pakket als Softimage XSI, professioneel en zeer uitgebreid, maar relatief weinig gebruikers ten opzichte van andere 3D producten. Softimage gebruikt nu een reclame strategie die vergelijkbaar is met de reclames van Apple genaamd Apple VS PC. Alleen Apple amuseert je met zijn reclames, terwijl Softimage zich meer vijandelijk/verdedigend optreedt.
Softimage probeert sterk te staan tegenover 3ds Max met Gigapolygon Processing, Non-distructive everything, Sculpting, Referencing, Animation Mixer en Render Passes. Terwijl 3ds Max met deze onderdelen zich nauwelijks onder doet in vergelijking met Softimage, laat Softimage pas in de laatste onderdelen van zijn reclame zien waar ze echt uniek in zijn ten opzichte van 3ds Max. Ze hebben een eigen compositor ingebouwd en ze hebben een game-engine.

Of dit nu een goede strategie is, op zo'n kleine doelgroep (3D over het algemeen) is natuurlijk de vraag. Maar wat Softimage wel duidelijk maakt is dat ze bang zijn voor Autodesk.
6053 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Interview met Bastiaan Koch, Industrial Light & Magic

Interview met Patrick Chin - Dr. Panda

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten