thumbnail

De Blob komt op de Wii

Door: Edwin van het Bolscher, 29 juni 2007 De studentengame De Blob, waarin de speler met een verfbal door Utrecht rolt om de stad van kleur te voorzien, zal door ontwikkelaar THQ in aangepaste vorm op de Wii uitgebracht worden.

De BlobHet spel, gemaakt door zes studenten 'Game Design & Development' aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, werd in vier maanden in elkaar gezet. Door de game moet de speler een beeld krijgen van het nieuw te realiseren stationsgebied in Utrecht. Om de stad van een kleurtje te voorzien, zal de speler verfmannetjes moeten absorberen waarmee de benodigde kleuren gemengd kunnen worden. Vrijwel alles is verfbaar: gebouwen, auto's, bomen en ook de grond. De Wii-versie wordt door THQ voorzien van een multiplayer-modus en natuurlijk van besturing met de Wii-controller. Niet bekend is in welke mate de game verder aangepast zal worden en of de speler nog steeds door Hoog Catharijne en de Utrechtse straten kan rollen.



Voor de gamegraphics is de engine Ogre gebruikt, voor de audio is er gebruik gemaakt van FMOD en voor physics en collision-detection is ODE benut. De gamemodels en het levelontwerp zijn gemaakt met 3D Studio Max en voor de textures is Photoshop gebruikt. Een releasedatum voor de Wii-versie is nog onbekend. Het is mogelijk dat Nintendo het spel via WiiWare zal gaan distribueren. De oorspronkelijke pc-game is gratis te downloaden op de internetsite van het Stationsgebied Utrecht. Deze versie is beschikbaar in een Nederlandse en een Engelse variant. Het spel is 97MB groot.

Bron:http://life.tweakers.net/nieuws/48232/Game-van-Nederlandse-studenten-komt-op-de-Wii.html

Het spel:
Nederlandse versie: http://www.utrecht.nl/images/OGU/pos/Downloads/DeBlob_NL.zip
Engelse versie: http://www.utrecht.nl/images/OGU/pos/Downloads/TheBlob_EN.zip

Gerelateerd nieuws:http://www.3dhype.com/news_item.asp?id=655



6353 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

Postoffice Amsterdam openhuis met ADNIGHT 13 okt

Still Here

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten