thumbnail

Acer neemt Gateway over voor 720 miljoen dollar

Door: Edwin van het Bolscher, 28 augustus 2007 Het Taiwanese Acer heeft binnenkort de Amerikaanse computer fabrikant Gateway over voor maar liefst 710 miljoen dollar. De overname zal Acer op de derde plaats komen van de grootste producent van computers en laptops, met een toonbank waar 20 miljoen warme broodjes worden verkocht en een totaal van 15 miljard omzet.

Acer probeert op deze manier zijn Chinese concurrent Lenovo een streepje voor te zijn. Lenovo had namelijk de neiging om de acties van Packard Bell in Europa over te nemen. Gateway heeft een voorsprong op deze overname.

Acer is op dit moment zeer goed bekend in Europa en Azie en nu met Gateway kunnen ze zich ook serieus opstellen in de Verenigde Staten, aldus voorzitter van Acer, JT Wang.

Door de overname zullen de uitgaven significant minder zijn. 150 miljoen dollar zal onder andere bespaard worden op componenten.

Lenovo had gehoopt een voorsprong te krijgen op de Europese Markt wanneer het de Nederlandse fabrikant zou overnemen. Toch is het volgens analisten nog niet zeker dat Lenovo zal verliezen tegenover Gateway. Lenovo zal eerder gedwongen worden meer te betalen voor Packerd Bell.
4331 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

De mythe van Davilex Games

De Grove 2.0

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten