thumbnail

Autodesk koopt Skymatter

Door: Ivo-D, 18 oktober 2007 Het zal voor sommige een grote verrassing zijn, dat was het voor mij in ieder geval wel.
Autodesk heeft nu het software development bedrijf skymatter gekocht, ook wel bekend van het revolutionair simpele sculpt programma mudbox.

Wat bij vele het -less is more- gehalte opriep, en ons deed denken aan de wings 3d tijden.
Zijn eenvoud en productie vriendelijkheid was het duidelijke voordeel in tegenstelling tot het wat vernieuwende en enigsinds onwennige zbrush.

Los van compatibiliteit problemen van de sculpt pakketten met hun grote allround 3d broers max en maya, moet Autodesk het vuur aan de schenen gevoeld hebben van deze sculpt programma's.

Maya en max hebben immers altijd problemen gehad met polycounts, en vooral het toevoegen van veel detail aan karakters en dat nog animeren is altijd een groot probleem geweest. Tot de komst van mudbox, zbrush en uiteraard normal mapping die zorgde dat ,dat tot de verleden tijd behoorde.

Maar nu dat Autodesk de kennis in eigen huis heeft gehaald zal het niet alleen de communicatie tussen de programma's verbeteren maar ook op den duur de functionaliteit en mogelijkheden van ieder pakket op zich.

Maya heeft nu al tools en workflow eigenschappen van max overgenomen en 3ds max zo ook van maya. Het zal dus waarschijnlijk niet lang duren voordat we de invloed van skymatter en hun programma mudbox terug zullen zien in de andere Autodesk pakketten.






4382 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Ivo-D

Populaire onderwerpen

Godot ondersteuning op Quest

Eerste Nederlandstalige Community Bijeenkomst tijdens BCON 2023

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

HKU versterkt onderzoek en onderwijs met nieuw Lectoraat

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten