thumbnail

STRP Festival Eindhoven

Door: Edwin van het Bolscher, 21 november 2007 Na het succesvolle debuut in 2006, vindt van 22 t/m 25 november de tweede editie van het STRP Festival plaats in het Klokgebouw te Eindhoven. STRP is één van de grootste art & technology festivals in Europa en heeft een vier dagen durend multidisciplinair programma met meer dan 120 kunstwerken, performances en artiesten. Donderdag 22 november gaat het festival van start met een openingsconcert van The Chemical Brothers.

Expo
De uitgebreide robotics en interactive art expo daagt de bezoeker uit zélf op onderzoek te gaan. De werken variëren van klein, subtiel en poëtisch tot imposant en overweldigend. Mede door het interactieve aspect wordt de steeds vager wordende grens tussen technologie, mens en kunst opgezocht: een vaak confronterende ervaring! Met o.a. Ken Rinaldo (USA), Christian Moeller (USA), WHITEvoid / Christopher Bauder (GER).

Music
Op 22 november wordt het STRP Festival geopend met een concert van één van de bekendste electronische bands wereldwijd: The Chemical Brothers. Het muziekprogramma op vrijdag en zaterdag begint om 20:00u en gaat door tot zes uur in de ochtend. Het uitgebreide muziekprogramma brengt naast grote namen ook prachtige, hoogtechnologische experimenten binnen de electronische muziek. O.a. The Chemical Brothers, Roísín Murphy (ex Moloko), 2 Many DJ's en Trentemøller live in concert.

Visuals
Het visuals programma bestaat uit video art/video clips, live cinema, animatie en documentaires. De live cinema performances zijn een once in a lifetime ervaring waarbij beeld en geluid volledig op elkaar zijn afgestemd en haast een nieuwe dimensie lijkt te worden gecreëerd. Kurt Hentschlager (AUT), Scanner & TeZ (UK), D-Fuse (UK)

Other
Theater en performances, workshops en lectures; op STRP is genoeg te doen wat niet in één van de hoofdcategorieën te vangen is. Het lecture-programma met internationaal aansprekende sprekers biedt, naast alle beleving en vermaak, de nodige verdieping.

STRP Festival: 22 - 25 november, Klokgebouw, Strijp-S, Eindhoven
http://www.strp.nl
4674 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten