thumbnail

Quest3D 4.0

Door: Edwin van het Bolscher, 20 februari 2008 Leiden, Nederland, versie 4.0 van Quest3D is nu verkrijgbaar bij Quest3D resellers en via de Quest3D website.

Met de release van Quest3D 4.0, tilt Act-3D B.V. haar vlaggenschip naar een nog hoger niveau op het gebied van real-time 3D ontwikkeling. De nieuwe functionaliteit bestaat onder andere uit real-time ondersteuning voor COLLADA, Newton Game Dynamics, uitgebreide weersimulatie, 3D GUI support en een volledig object-georienteerd ontwikkelmodel.

De nieuwe release is een gigantische sprong voorwaarts in de ontwikkeling van real-time 3D applicaties. Hoogwaardige 3D software projecten, zoals 3D architectuurvisualisaties, product- en ontwerppresentaties, TV producties, games en trainingssimulatoren profiteren van de nieuw ondersteunde technologieen in Quest3D.

Een korte blik
'Dit is een van de grootste stappen in de geschiedenis van Quest3D', zegt Remko Jacobs, technisch directeur van Act-3D. 'We willen de real-time 3D industrie voorzien van alles dat kan worden verwacht van een geavanceerde ontwikkeltool. We hebben enorm veel moeite gedaan om van Quest3D een tool te maken voor grote, complexe projecten.'

De grootste verandering is de manier waarop projecten in Quest3D worden gestructureerd. De enorme hoeveelheid functionaliteit en 3D kwaliteit zijn altijd sterke kanten van Quest3D geweest. Met de nieuwe versie, krijgt Quest3D er een nieuw sterk punt bij: de mogelijkheid om ingewikkelde projecten te bouwen en deze te standaardiseren voor gebruik in de toekomst. Projecten kunnen nu uit modules worden opgebouwd, die kunnen worden hergebruikt. Het algemene management van projecten is daardoor sterk verbeterd.

Verder is het nu mogelijk om, real-time, COLLADA modellen te importeren. De Newton Game Dynamics engine heeft Quest3D voorzien van nieuwe mogelijkheden met betrekking tot physics simulatie en er is een omgeving die op eenvoudige wijze lucht, wolken, maan, zon, bliksem en andere weerelementen kan simuleren. De nieuwe GUI componenten zorgen voor snelle toepassing van schuifbalken, knoppen, en andere gebruikersinterface elementen. Als een bonus is er ondersteuning voor het OGG geluidsformaat.

Zowel Act-3D als haar klanten zijn enthousiast:
'Quest3D heeft al bewezen van onschatbare waarde te zijn bij de ontwikkeling van interactieve real-time trainingssimulatoren voor geavanceerde maritieme operaties.', aldus Per Ekelund, CEO van het Offshire Simulator Centre in Noorwegen ( http://www.offsimcentre.no ). 'We kijken er naar uit om de nieuwe release uit te proberen en zijn er zeker van dat Quest3D nog sterker is geworden dan het al was.'

Verkrijgbaarheid
De nieuwe versie van Quest3D is gratis voor gebruikers die een licentie hebben gekocht na juli 2007. Nieuwe gebruikers kunnen de versie direct krijgen als ze deze bestellen via de website of via een van de Quest3D resellers. Zowel de webshop als een lijst met resellers is te vinden op http://www.quest3d.com

Over ACT-3D
Het bedrijf achter Quest3D, Act-3D, is officieel geregistreerd in Januari 2000. Het richt zich volledig op de ontwikkeling van Quest3D, dat voor het eerst verscheen in September 2001.
Quest3D en Act-3D zijn handelsnamen van Act-3D B.V. in Nederland. Alle andere merknamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.
8253 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten