thumbnail

Extra werving studenten IM/VFX op filmacademie

Door: Edwin van het Bolscher, 21 februari 2008 Wij zoeken studenten voor de opleiding Interactieve Media/ Visual Effects ( IM/VFX) aan de Nederlandse Film en Televisie academie.

Wat doen we?
Binnen het onderwijs aan de Nederlandse Film en Televisie Academie staat samenwerking centraal. Vanuit alle specialisaties werken de vakklassen gezamenlijk aan oefeningen en producties.

Met Visual Effects worden beelden virtueel mogelijk gemaakt, die op geen andere manier tot stand kunnen komen. Denk hierbij aan onmogelijke locaties, stunts die nooit door acteurs gedaan zouden kunnen worden of camerabewegingen die vervreemdend werken, omdat ze overal 'doorheen' gaan.

Binnen de specialisatie Visual Effects richt je je op 3D productie en integratie binnen live action opnames en andere vormen van compositing. Je kunt daarbij ook ervaring kunnen opdoen als VFX supervisor. Een voorbeeld van een recente Nederlandse film met VFX is 'Erik of het klein insectenboek', waarin je de echte set naadloos ziet overgaan in een met de computer gemaakte omgeving.

Binnen de specialisatie Interactieve Multimedia leer je programma's maken, waarbij de kijker het verhaal stuurt. Je gaat op zoek naar de grenzen van het verhalen vertellen en interactie; samen met regie, production design en geluid creeer je een nieuwe ervaring.
Een interactief afstudeerproject van vorig jaar was 'de nachtwaker';
de mogelijkheden zijn zeer divers en het vak is sterk in ontwikkeling.

In het derde jaar maak je een keuze tussen de twee specialisaties.

Wie nemen we aan?
Je moet goed kunnen leren omgaan met het digitale gereedschap, het is een creatieve opleiding waarbij er een beroep gedaan wordt op je vormgevende en verhalende capaciteiten.
Je moet in een groep goed kunnen functioneren. Deze opleiding is interessant voor enthousiaste jongens en meisjes die hard kunnen werken en gedreven makers zijn.
Zie http://www.filmacademie.nl/nfta/studeren/toelating/index.shtml voor meer informatie!


Met vriendelijke groet,
Harry Schreurs ( Studieleider IM/VFX )
7396 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten