thumbnail

VSTEP wint prijsvraag Serious Gaming - Ministerie

Door: Edwin van het Bolscher, 28 maart 2008 Op 26 maart j.l. heeft VSTEP tijdens een feestelijke bijeenkomst uit handen van Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken de prijs voor Serious gaming en simulatie voor een betere veiligheid ontvangen. De prijsvraag werd georganiseerd door het actieprogramma Maatschappelijke Sectoren en ICT, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. VSTEP is blij met de prijs, die een erkenning is van de pioniersrol en het potentieel van VSTEP in de opkomende markt voor Serious Games.

Het belangrijkste beoordelingscriterium van de jury was dat de ingediende projectvoorstellen voor een ICT-doorbraak kunnen zorgen in de sector Veiligheid, door serious gaming en simulatie in te zetten bij het oefenen, opleiden en kennis verwerven. De bijdrage die aan de prijs is verbonden, is bedoeld om VSTEP's bestaande trainingstoepassingen in de rampenbestrijding, die al toegepast worden bij organisaties zoals de Koninklijke Marine, het Havenbedrijf Rotterdam, Shell, DSM en verschillende brandweerkorpsen al succesvol worden toegepast, op te schalen voor bredere toepassing.

Het projectvoorstel van VSTEP betreft een Multidisciplinaire Virtuele Incidenten Training (Multi-VIT). Dit project draait om een realistische virtuele 3D-omgeving waarin men elk denkbaar incident- of rampscenario kan ensceneren. Samen met partner Artesis, adviesbureau voor brandweerdiensten, en in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en verschillende andere hulpdiensten, zal het multidisciplinair uitgerold worden over meerdere veiligheidsregio's.

De jury sprak van een professioneel voorstel, op basis van een solide en bewezen toepassing en met een groot opschalingspotentieel. Sterk is dat de deelnemers aan het project de financiele risico's grotendeels zelf op zich nemen, en harde commitments zijn aangegaan, wat getuigt van vertrouwen in het eigen systeem en een gezonde hoeveelheid lef. De business-case en communicatie zijn goed uitgewerkt. Kortom een geinspireerd voorstel met potentie.
5038 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten