thumbnail

3ds Max 2009 Feature Video's

Door: Edwin van het Bolscher, 8 april 2008 Autodesk heeft volgens zichzelf dit keer geluisterd naar de gebruikers. Voor de mensen die niet zonder Mental Ray kunnen, of veel met Character Studio werken, kunnen dan ook opgelucht adem halen.

Er zijn veel wijzigingen opgetreden in de workflow, zo is er bijvoorbeeld net als bij Maya, een Navigatie tool, zodat je zonder toetsenbord door de wereld kunt navigeren. --Deze tool zorgt ervoor dat een onervaren gebruiker makkelijker kan navigeren in 3ds Max--, aldus Autodesk. Naast deze toevoeging zijn vele namen gewijzigd, menu items verplaatst op een logische plek.

Autodesk geeft op dit moment te veel aandacht aan Character Studio. Deze ingekochte plugin is voor veel gebruikers nog steeds een no-go area, en kijken al gauw naar alternatieven als het gaat om karakter animatie. Maar ja, wat niet is, kan altijd wat worden, toch?

Mental Ray heeft deze release ook veel aandacht gekregen, en wordt na elke versie steeds beter verweven met 3ds Max. Ook de tools worden handiger en toegankelijker, waardoor Mental Ray misschien ooit zonder technische beschrijving kan... wacht even, die is er nooit geweest.

Al met al is deze versie van 3ds Max weer een prima Service Pack. Jammer...
4731 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten