thumbnail

HAFF Publieksprijs Nederlandse Animatie 2008

Door: Edwin van het Bolscher, 22 juli 2008 Aanmelden voor 18 augustus!

Het Holland Animation Film Festival schrijft in 2008 voor de eerste keer een competitie uit voor Nederlandse animatiefilms. De competitie staat open voor alle films in Nederland geproduceerd na 1 juli 2006. Alle Nederlandse geanimeerde auteursfilms, commercials, videoclips, televisieafleveringen, leaders, motion graphics, voorlichtingsfilms, Machinima en geanimeerd broadcast design kunnen worden aangemeld voor de strijd om de titel Publieksprijs Nederlandse Animatie 2008. Er is geen limiet aan de lengte, toepassing of doelgroep. Voorwaarde is dat de films in goede kwaliteit kunnen worden vertoond op het grote doek in een theaterzaal. Studentenfilms en internetfilms zijn uitgesloten van competitie. Daarvoor schrijft het HAFF de competitie voor studentenfilms uit Nederland en Belgie en de HAFF webcompetitie uit.

Een onafhankelijke driekoppige selectiecommissie die het Nederlands beroepsveld representeert, maakt een selectie uit alle aanmeldingen. Deze films samen vormen het Nederlandse programma op het HAFF 2008. Het publiek maakt met stembiljetten tijdens het festival de persoonlijke keuze bekend. De animatie met het hoogst aantal punten krijgt de titel de Publieksprijs Nederlandse Animatie 2008. De prijs is een reisbudget van 1000 euro als bijdrage aan een werkbezoek aan een A festival (van de lijst zoals beschikbaar bij Holland Film). Dit reisbudget is beschikbaar gesteld door Holland Film en het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf). De prijs wordt uitgereikt op de Dag van de Nederlandse Animatie tijdens het HAFF (5 > 9 november).
Aanmelden en organisatie

Als je al films hebt aangemeld voor het HAFF 2008 en je wilt deelnemen aan de Publieksprijs Nederlandse Animatie 2008 kun je volstaan met het invullen en verzenden van de akkoordverklaring op de festivalsite.
Indien je een film wilt insturen die niet is aangemeld voor het HAFF vul dan het aanmeldingsformulier Publiekprijs Nederlandse Animatie 2008 in. Alle informatie, het reglement en de formulieren zijn te vinden op www.haff.nl.

De Publieksprijs Nederlandse Animatie 2008 is een activiteit van het Holland Animation Film Festival en wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Animatieproducenten (VNAP) en de Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (NFTVM).

De deadline voor aanmelden is 18 augustus 2008.
4045 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Post Panic stopt

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten