thumbnail

Nederlandse voorselectie Oscarverkiezing korte animatiefilms

Door: Edwin van het Bolscher, 11 augustus 2008 Ook dit jaar organiseert het Holland Animation Film Festival (HAFF) in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) en de Vereniging voor Nederlandse Animatie Producenten (VNAP) weer de selectie van de korte animatiefilm die in 2008 mogelijk meedingt naar een Academy Award in Los Angeles. Een onafhankelijke selectiecommissie kiest hiervoor in augustus een Nederlandse film uit de inzendingen.

In samenwerking met Holland Film wordt deze ingezonden voor de Academy Awards. De selectiecommissie bestaat uit drie afgevaardigden van de organiserende organisaties: NIAf, VNAP en HAFF. De commissieleden hebben geen relatie met de aangemelde films.

Mocht u een of meerdere films hebben die in aanmerking komen en bent u geinteresseerd om mee te dingen, dan kunt u uw films uiterlijk aanmelden 22 augustus 2008.

De criteria voor deelname worden nauwgezet nageleefd. Controleer daarom nauwkeurig of de door u aan te melden film(s) aan de criteria van de Short Film Awards voldoet. Enkele criteria volgen hier.

Criteria

De film is:
- een animatiefilm (dus geen live action, documentaire of experimenteel);
- een Nederlandse productie;
- heeft als uiterste realisatiedatum september 2006;
- is niet eerder voor selectie aangemeld;
- niet langer dan 40 minuten (inclusief credits);
- Engels gesproken of Engels ondertiteld;
- geen aflevering/pilot van tv-serie, deel van een feature-length film, of reclamefilm;
- niet vertoond op televisie, internet of kabel en niet vertoond via home video sales (tenzij de vertoning plaats heeft gevonden na een festival award op een door de Academy goedgekeurd festival). Een overzicht van deze festivals is bij Holland Film aanwezig;
- geen studentenfilm is
- de definitieve eindversie (dus geen werkkopie);
- een 16mm of 35mm kopie.

Het volledige reglement is te vinden op: http://www.oscars.org/81academyawards/rules/rule19.html

De vertoningskopie die naar Los Angeles gaat, wordt door Holland Film betaald. Om voor een Academy Award in aanmerking te komen moet, indien nodig, ook een Engelse vertaling aangeleverd worden. In geval van selectie draagt Holland Film zorg voor de ondertiteling van de film. Holland Film neemt ook de kosten en organisatie van de zogenaamde commerciele release in Los Angeles voor haar rekening. Dit is een voorwaarde om mee te mogen dingen en vindt half september 2008 plaats.
Ter herhaling, de filmversie die ingestuurd wordt voor voorselectie is identiek aan de versie die naar Los Angeles gestuurd wordt (werkkopieen worden uitdrukkelijk niet geaccepteerd).

De kosten die gemaakt worden voor de voorselectie (inclusief filmtransport van en naar Utrecht) komen voor rekening van de aanmelder.

Uiterlijk vrijdag 22 augustus willen wij van u vernemen of u een film aanmeldt voor de selectieprocedure. Het aanmeldingsformulier is op te vragen bij Holland Film, mailto:hf@hollandfilm.nl
Het aanmeldingsformulier dient u terug te sturen naar mailto:info@haff.nl

Uiterlijk maandag 25 augustus dient een vertoningskopie van de aangemelde film (16mm of 35mm) op het kantoor van het Holland Animation Film Festival aanwezig te zijn.

Te laat aangeleverde films worden uitgesloten van deelname.

Het materiaal zenden naar:
Holland Animation Film Festival
De Oscarverkiezing 2008/2009
Hoogt 4
3512 GW Utrecht

Voor vragen: mailto:info@haff.nl
5071 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

The Outpost gaat stoppen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten