Mmwizard
Compositing / 18 jaar geleden
Nuke vs Fusion vs Shake Hi,

Ik ben een beetje op zoek naar een nieuw Comp. vfx app, aangezien er bij mijn huidige app. After fx weinig vernieuwing is... Welke kan ik het best aanleren met het oog op eventuele sollicitaities bij andere bedrijven???

o ja. ik hou mij voornamelijk bezig met het maken van korte business to business presentaties, product introducties en visualisaties... voor beurzen en person 2 person doeleinden. Feitelijk is alle content cg aangezien ik te weinig camera ervaring heb en niet beschik over een auto...Ik ben het echter wel van plan om daar in zeer korte termijn verandering te brengen. Maar gezien mijn klantenkring is dat ook nog niet echt nodig geweest...

en ehh nog een keer oh ja.... Ik heb in principe nooit gebruikt van een editing programma omdat in after effects eigenlijk alles al zat om premiere overbodig te maken. Dus moet ik dan ook nog een bepaalt editing app. aanleren???
 Like
Volg
 Reageer
Nog 2 reacties weergeven
Mrgoodbyte
Edit programmas zijn er voor gemaakt om het editen van een tv serie/film snel en zo gemakkelijk mogelijk te maken. Shots 'slicen', reorderen, transities, kleurtiming en video/audio multi tracks zijn wellicht de meest gebruikte functies hierin. De meesten komen ook met een goedkope keyer en wat simple effecten zoals blur/sharpen.
Uiteraard kun je al deze dingen doen in AE, Shake, Nuke of DF, maar dat zal dan toch wat meer in houden dan 3 klikken op het scherm.

Om eerlijk te zijn de 3 pakketen die noemd zijn in feitte ongeschikt om mee te editen. Ik zelf gebruik Shake de hele dag door en heb een aantal projectjes gedaan met Nuke. Met Digital Fusion heb ik persoonlijk nog niets gedaan, maar van wat ik heb gezien met andere mensen lijkt het erg op Shake echter met een aantal limitaties.
Het mooie van deze drie is dat ze allemaal nodebased zijn, duidelijk mijn voorkeur voor werk met deze complexiteit waar we toch allemaal mee bezig houden. Om eerlijk te zijn qua functies komen de drie relatief dichtbij elkaar, de prijzen zijn echter flink stevig (e.g. $5000-$9000)

Cheers,
Ronald
 18 jaar geleden
Tagger
Montagepakketten dienen om wat de naam zegt, om te monteren. Om verhalen in de tijd te vertellen. Als je een clipje van 30 seconden ofzo maakt bestaande uit een paar shots kan ik nog wel verstaan dat je dat in een compositingapp kunt doen, maar eens je "echt" monteert kan je ONMOGENLIJK in after effects ofzo werken. niet alleen kan je onmogenlijk 200 layers per cut maken, en ga je die niet kunnen verplaatsen zonder je volledige tijdslijn te "reorganiseren" maar zelfs je feedback is er niet op gemaakt, een compositingapp is gemaakt om beelden te berekenen dus zal je viewportfeedback VEEL trager zijn dan in een montagepakket. Ook is je filemanagement gericht naar een compositingproject en een montageproject volledig anders.

Misschien kun je niet zo makkelijk snijden ed.

"snijden is wat een montagepakket een montagepaket maakt, omdat je constant beelden verlengt/verkort/verplaatst om je verhaal te kunnen vertellen. Als er een regiseur of producer naast je zit zou ik niet degene willen zijn die in AE zit te prutsen (want dat is de enige mogenlijkheid om te monteren in AE aangezien de workflow er niet op gericht is)

als voor compositing apps. bij Shake heb je nu het voordeel dat de prijs ENORM gezakt is, tot zo'n 500 euro wat een enorm voordeel betekend tegenover andere apps. Dit hebben ze gedaan omdat ze gaan stoppen met Shake te maken, dus dit is de laatste versie. Ze gaan waarschijnlijk beginnen werken aan een andere app maar dat zou maar voor 2008-2009 zijn.
Digital fusion (nu fusion) heeft het grote voordeel dat het net een flinke rewrite achter de rug heeft met versie 5 en daardoor, naar mijn bescheiden mening, toch wel iets beter is dan shake. Het heeft ook veel meer features dan shake zoals een heel goede particlesystem. een goede 3d ondersteuning (een van de redenen waarom shake gestopt is, omdat shake daar niet goed mee overweg kan) en overal een iets vlottere UI Nadeel is natuurlijk dat dit nu 10 keer zo duur is als shake
 18 jaar geleden
Prayer
Mijn stem gaat naar Fusion5 !😄
 17 jaar geleden
Mrgoodbyte
Prayer, de reden waarom?

-Ronald
 17 jaar geleden
Prayer
bijde uitgeprobeerd shake en Fusion5 en moet zeggen dat fusion mij het meest aanspreekt.

ook hoor ik van alle kanten dat Fusion stukke beter is en shake aan het vervangen is.

all on all het licht in mijn voorkeur. (Fusion is wel puur composoting, knip en plak werk doe je met de F* it :p )
 17 jaar geleden