Thefirstfloor
Compositing / 17 jaar geleden
AE Niet echt druk hier heh.

Zit wat met AE te stoeien, krijg alleen vervelende melding van OpenGL de hele tijd.
(AE_OpenGL: failed to display color channel)
Maar dat is maar 1 van de, met heel erg inzoomen, meerdere viewports tegelijk, etc krijg ik errors van OpenGL, zelfs als ik het uitzet in de preferences.
Iemand hier tips voor.
En wellicht wat tips&tricks om het wat sneller te laten lopen (P4 dual 3, 2 gig, raid)

 Like
Volg
 Reageer
Nog 5 reacties weergeven
Thefirstfloor
XP still 😊
 17 jaar geleden
Thefirstfloor
Gecheckt welke drivers ik heb en heb 94.24 nu.
Heb ook een PDF gevonden met optimize tips en de meeste wel uitgevoerd. Toch blijft de error komen, voornamelijk bij het aanklikken van keyframes in de viewport (voor bezier aanpassingen bijv).

Los van dit vind ik het echt een onwijs traag programma, ok, ik heb bijna alleen maar 3d layers (15 stuks) maar ik heb bijna geen effecten verwerkt in het project nog. Ik wil een camera langs verschillend 3d vlakken met film laten gaan incl texteffecten erover heen. Ik kan natuurlijk in max wel wat doen maar het mixen van de content is dan vrij lastig. Hoe doen die pro's het vraag ik me dan af, is bijna onwerkbaar (toch tijd voor een lening voor een superbak, of een goeie cursus wellicht)
 17 jaar geleden
Sie
Naar mijn mening is 3D in AE een leuke gimmick maar niet serieus mee te werken. 15 lagen is al vrij onwerkbaar volgens mij. Heb de Urban Awards 2005 leader emee gemaakt, volgens mij iets van maar 3 of 4 3D lagen in beeld en dat was al ontzettend traag. Steengeyl leader zou ik ook zo doen maar ben heeeeeel snel geswitched naar Lightwave.


 17 jaar geleden
Thefirstfloor
Ja, aldoende leert men eh.
Dacht dat AE DE oplossing was om flexibel alle kanten op te kunnen. Next project ga ik ook wel anders aanpakken denk ik.

Jammer dat die Steengeyl niet doorgegaan is, knap werkje als je dat in Lightwave gedaan heb, ziet er lekker uit. (hoeveel alpha's heb je zitten knippen?)

Beetje offtopic wellicht, maar hoe regel jij de soundeffects en soundtracks bij je animaties ?
 17 jaar geleden
Sie
t fijne aan AE is dan weer wel dat je project veel dynamischer is ja. Een plaatje of compositie vervangen door een ander is veel simpeler en je hoeft niet weer eerst vanalles uit te renderen om erachter te komen dat het net niet klopt...

Die alpha's hebben idd veel tijd gekost, heb ook een dag iemand ingehuurd om me daarmee te helpen. Lekker paden trekken in Photoshop...

In het geval van Steengeyl (en ook Urban Awards) had BNN zelf al iemand geregeld, lekker makkelijk dus. Voor andere projecten heb ik een (kort) lijstje met mensen die ik via via leer kennen. Wel altijd lastig om de juiste mensen te vinden.

 17 jaar geleden