Red
Compositing / 17 jaar geleden
Fog/Mist/Rook/Wolken generator Hey,

Ik heb werkelijk geen idee in welk forum dit thuis hoort.. maar ik wil een laag mist onderin mijn compositie*, een beetje zoals je een laag rook op de vloer kunt krijgen door op de juiste manier met een rookmachine om te gaan of de mist die je wel eens aantreft in de ochtend op het weiland, zo hooguit een meter hoog.

Kent iemand een plugin voor een 2d of 3d programma, of een stand-alone programma, voor Windows of Linux, die dat op een realistische manier kan genereren?

Wax van DebugMode schijnt een gratis tooltje te zijn voor o.a. rookeffecten, maar ik kan geen screenshots vinden dus ik heb geen idee of het kickass of te lame voor woorden is. Ik check het wanneer ik wat meer tijd heb.

(* vandaar toch gekozen voor dit forum)
 Like
Volg
 Reageer
Nog 3 reacties weergeven
3ddy
http://www.allanmckay.com/tutorials.html

Bekijk deze tutorials dan eens. Ik was eigenlijk wel verbaasd toen ik het zag.
 17 jaar geleden
Red
Ik kan maar 2 filmpjes bekijken want de anderen hebben camtasia producer codec nodig ofzo. Maar het zijn tutorials waarbij je niet de final result ziet. Een pflow maken is zo nasty met als bij-effect dat het extreem tweakable is. Maar bij iets relatief simpels (die kauwgum) had ik al zoveel problemen en 'foutjes' dat ik ben afgeknapt op die pflow.

Wax is trouwens heel erg basic, maar het is heel makkelijk om redelijk leuk spul te maken. Goed voor tekenfilm-stijl animatie denk ik. Niet wat ik zoek.
 17 jaar geleden
Ivo-D
not to burst you bubble , maar particle flow is heel makkelijk, veel simpeler zul je het niet vinden, nu heb je ook niet persee pflow nodig voor wat jij nu wil maken.


maar het enige wat je nodig heb is particles emit de particles op frame -10, met 0 speed, dan een paar
dingen er aan linken, zoals turbulance, en een heel klein beetje wind, en je hebt de beweging van fog heel subtiel.

dan de pflow in afterburn laden, daar een shader in maken, volg even de simpelee help van afterburn en je hebt zo wat je zoekt.
 17 jaar geleden
Red
Ik zal het eens proberen,thx.

Maar volgens mij was die andere plugin toch echt simpeler, je hoeft geen particlesysteem aan te leggen en met wat parameters tweak je rookeffecten naar je zin. Niet zo mooi als wat ik van Afterburner zag (lijkt me moeilijk te maken) maar een stuk mooier dan wat ik in 3 uur met pflow voor elkaar krijg.

Als ik het eens achterhaal zal ik er melding van maken!
 17 jaar geleden
Gijs-Thijme
Combustion (of Toxik) kunnen eventueel hier ook helpen.... maar tja, moet je dat ntl. wel hebben en als je dit had vroeg je het waarschijnlijk niet...
B-)

Particle flow niet veel gebruitk in 3ds Max, maar was idd. niet echt een bijster moeilijke materie, ff doorbijten denk ik. Ken verder geen tutorial, maar die zijn er vast te vinden!
Zit er niets bij de 3ds Max helpfiles?
 17 jaar geleden