Account maken  Inloggen
GroundZero
Algemeen / 7 jaar geleden
Opleiding 3d ontwikkeling / animatie, aanbevelingen en ervaring Beste,

ik ben al een klein tijdje bezig met 3D (voornamelijk modelleren met 3ds Max en zo voort) en ik vind het hartstikke leuk.

Ik zit er nu aan te denken om een opleiding te gaan volgen, echter heb ik niet echt specifiek iets kunnen vinden wat over 3D gaat. Het menige wat ik gevonden krijg word als een breed begrip gezien met 100 bijkomende dingen erbij.

Nu vind ik dit niet heel erg, maar ik denk, laat ik het eens vragen op 3D Hype aangezien hier veel mensen zitten die steen goed met 3D zijn ;)

Ik woon zelf vlakbij de omgeving van Den Bosch. Misschien dat jullie mij wat meer kunnen vertellen over waar, en welke opleiding jullie gevolgd hebben en wat je er leert.

Mijn interesse ligt voornamelijk bij het modelleren, dan riggen en animeren van dingen. Grafisch design zou ik geen probleem mee hebben om ook te leren, maar mijn "hart" ligt toch meer bij het 3D dus waar het mij om gaat is echt het leren modelleren, riggen en animeren op professioneel niveau.

Ik hoop dat jullie mij wat meer informatie kunnen geven over bovenstaand, en misschien (als je het toevallig uit je hoofd weet, anders zoek ik het natuurlijk op) hoe lang een opleiding duurt. Gezien de prijzen die ik tegen kom (enkele duizenden euro's) zal ik wel afhankelijk zijn van studiefinanciering.

Een fijn weekend toegewenst en alvast hartelijk dank voor je reactie! ;)
 Like
Volg
 Reageer
3ddy
We zijn bezig met een opleidingpagina die alle opleidingen van Nederland bevat. Het is nog niet klaar. Maar hier alvast de scholen die we hebben opgenomen: http://www.3dhype.com/index/scholen
 7 jaar geleden
GroundZero
Ah kijk super handig, dankjewel 3ddy!

Ik had al het e.e.a. gevonden, maar de meeste vragen een voorgaande opleiding in de richting van vormgeving en dat heb ik helaas niet. Ik heb een simpel MBO diplima en meer niet helaas omdat ik op de dag dat ik 18 werd mijn eigen bedrijf begonnen ben (webdevelopment) en tot op heden dit altijd gedaan heb.

Ik zie de kans dat ik ergens een opleiding kan krijgen somber in maar ik ga het gewoon proberen :P

Dankjewel voor het overzicht!
 7 jaar geleden
3ddy
Je kunt ook kijken naar online cursussen. Zoals op digital tutors of gnomon dvd's. Ze zijn meestal gerichter op een software pakket gericht.
 7 jaar geleden
GroundZero
Ja, van Digital Tutors heb ik al eens het e.e.a. bekeken, vaak een goede, rustige en duidelijk uitleg daar

Gnomon nog niet gekeken, net even gedaan en ziet er ook goed uit, misschien daar eens het e.e.a. bekijken.

Thanks voor de tip!
 7 jaar geleden
Pgabriel
yo 3ddy.
Voor groundzero niet relevant. maar ik geef weer een periode les op de avondschool. Die kan er ook wel bij.
http://www.artdesigncollege.nl/

 7 jaar geleden
Avalon877
Zonder je te willen ontmoedigen, ik ben bang dat je de 100 bijkomende dingen nodig hebt. Ik ben zelf een Grafisch Lyceum man, met een aantal jaren HBO. Heb daar gewoon een specialisatie 3D animatie gevolgd, dus dat is vrij specifiek. Maar je komt er niet onder uit dat je daar dingen moet gaan doen die misschien in eerste instantie onnodig of niet handig lijken. Je zal uiteindelijk een stuk dieper moeten gaan dan de software alleen.

Maak je niet te veel zorgen over toelating, je kan altijd proberen om binnen te komen met een 21+ toets. Dat wil ook nog wel eens deuren openen

Good luck en laat weten als je iets gevonden hebt ;)
 7 jaar geleden
3ddy
@pgabriel: de glu staat er al tussen. Opleidingen van scholen worden daar weer uitgeschreven.
 7 jaar geleden
Mastone
HKU is goed
De NFTA is goed
In Breda zit ook een goede school.

Ik zou wegblijven van ROC's en andere MBO opleidingen.
Wat je dan beter kan doen is wat 3ddy al zegt een accountje openenn bij Digital Tutors of Gnomon.
Een andere online mogelijkheid is FX PHD.

Succes !
 7 jaar geleden
3ddy
Een andere online mogelijkheid is FX PHD.


Oja.. Die was ik nog vergeten Thx Mastone!

Misschien nog een aanvulling op Mastone's good and bad verhaal. Opleidingen van MBO niveau en de niet genoemde HBO opleidingen zijn over het algemeen brede opleidingen en daar leer je niet specifiek 3D, maar is wat algemener alsin dat je meer achtergrond en bijzaken krijgt. Als je daar niet voor in bent, dan zijn internet cursussen het sneltst en goedkoopst om je doel te bereiken. Mocht je een geldend diploma willen hebben, dan zit je aan een opleiding vast die 4 jaar duurt. En dat kan natuurlijk ook zijn voordeel hebben.
 7 jaar geleden
Pixel-ant
Een zeer goeie school is ook DAE ( http://www.digitalartsandentertainment.com) Is wel in Belgiƫ maar dat is voor jullie nederlanders ook veel goedkoper om te studeren ;)
 6 jaar geleden
Zweap
Op www.viscorbel.com staan gratis en betaalde cursussen. lynda.com en www.cgcookie.com staan ook interresante dingen.
 6 jaar geleden