MakingOfCG
Algemeen / 10 jaar geleden
We are looking for CGI Team! Compositing, 3D modeling, lighting, rotoscoping, and technical assistants for our movie Making Of.

Making Of is the debut film of Dutch director Thijs Bayens, An independent,sensitive and poetic art house film about the coming of age of a daughter and the struggle with her aloof father and a mother that abandoned her. The film is made with renowned DP Richard van Oosterhout and Director of Sound Michel Schöpping and with a cast of leading Dutch actors.


The film is now in the post production phase which is being completed by Cinemeta and we now require some CGI and compositing work. We are heading up a team for this under the guidance of renowned CGI Supervisor Quentin Plant. We have kindly been offered assistance from Shotgun who are supporting this endeavour by making available their world class management software to our team.

Are you interested to participate in our adventure? Please send an e-mail with your resume to axuan@makingofthemovie.nl

For more information please check our website: www.makingofthemovie.nl

Important notice about the project:
This movie is made solely by investments of the people who work on it. Nobody of cast, crew and facilities are paid directly. Instead, the current rate of the rendered services by everyone is put on the (virtual) budget of the movie and is considered as an investment. Everyone will get a percentage of all income out of exploitation of the movie (NB: not the 'profit'!).
We have set up a foundation to produce and manage the exploitation of the movie transparently. A large accountancy firm (Mazars) is asked to supervise the financials during exploitation.
 Like
Volg
 Reageer
Nog 7 reacties weergeven
Charriej
Agreed, Agreed. Te sneu voor woorden dit...
 10 jaar geleden
Logo
Ik ben eigenlijk helemaal niet van het klagen over dit soort initiatieven maar...

Dit is echt schandalig, het betreft een complete Nederland geproduceerde film zoals we er al meerdere in de bioscoop zijn geweest. Niets hieraan is "gratis" er werken mensen aan dit product als een fulltime baan. De acteurs lijst bevat A-klasse Nederlandse acteurs weer ik ten zeerste mijn vraagtekens bij zet of deze "op basis van inzet later betaald"methodes werken (ik geeft ze geen ongelijk als ze hier niet aan mee doen).

Zoals hierboven al omschreven is denk ik hetzelfde, er is een budget opgesteld voor postproductie en nu komt iemand erachter dat er opeens niet zo heel veel geld meer is. Project bevat al een crowdsourcing optie wat inhoud dat het niet alleen maar de medewerkers zelf zijn die hier hun tijd (en dus geld) in stoppen. Ik kan de aanmelder van deze advertentie slechts twee tips geven.

1. Schrijf in het Nederlands, je bent een Nederlandse film aan het produceren en je zit op een Nederlands 3D-forum....

2. Wees eerlijk over de status, ik neem aan dat de opsteller van dit bericht begrijpt dat niemand voor niets werkt, als dit een hobbie project zou zijn (wat het heel erg klaarblijk niet is) dan moet er gerefereerd worden aan het feit dat iemand dit voor zijn plezier moet doen voor erbij. Ik heb naast mijn werk ook hobbies en één daarvan is het maken van animaties, testjes en effects.Dit doe ik omdat het leuk vind. Mocht het een professioneel product betreffen (wat dit is) dat hoort hier een vergoeding tegenover te staan en niet een belofte dat als er straks iets over is, je betaald krijgt.

Maar deze advertentie is een oproep naar de 3D en VFX gemeenschap om voor niets een Nederlandse film te gaan maken. Ik mag toch hopen dat de makers van dit product de geschiedenis van Rhytm and Hues kent en zich op het achterhoofd moeten krabben en na moet denken of dit de manier is waarop we in Nederland met onze (toch al kleine) VFX gemeenschap om willen gaan.

Het principe niet geschoten is altijd mis gaat in dit geval voor mij ook helemaal niet op.

Excuses voor deze tirade maar ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de laatste alinea van de "oproep" las.

Tevens wil ik een quote van de website aanhalen die eigenlijk hele bovenstaande oproep reflecteerd:

" Making Of gaat over Iris die op zoek gaat naar wat haar vader Pavo drijft om plotseling alles op het spel te zetten om -koste wat het kost- een film te maken."


Een hele fijne dag verder aan mede-forumleden 😊





 10 jaar geleden
Making_Of
Geachte forum leden,

Naar aanleiding van al jullie (heftige)reacties willen wij graag reageren.
Ten eerste spijt het ons wanneer we mensen hebben geschoffeerd of beledigd, dit was absoluut niet onze bedoeling, en we zien CGI en Compositing zeer zeker als een volwaardig ambacht, laat daar geen twijfel over bestaan!

Veel van jullie boosheid richt zich op het feit dat dit project geheel op investeringsbasis van de grond is gekomen. Waarom jullie hier precies boos over zijn is ons niet duidelijk. In een tijd waarin alle kunstuitingen zwaar onder druk staan en een tijdperk van zware bezuiniging hebben wij gemeend toch iets te gaan maken. En met ons heel veel anderen. Wij hebben besloten ondanks de tegenwind toch door te gaan, dan maar zonder of met bijna geen geld.

Laat ons 1 ding even heel duidelijk stellen: iedereen heeft aan dit project op investeringsbasis meegewerkt, en dus niet betaald gekregen. Iedereen. De hele cast (ja ook alle hoofdrolspelers), de hele crew (ja ook de DP en ook de Director of Sound en ook de Setdesigner) en ook de regisseur en de producenten. Er is geen subsidie van het filmfonds. De sponsoren hebben voornamelijk hun spullen of bijvoorbeeld een locatie ter beschikking gesteld. Het weinige geld dat via sponsors is binnen gekomen, is geheel uitgegeven aan eten voor de crew, benzine -en reiskosten vergoeding.
Zodra er geld binnenkomt uit exploitatie wordt dit naar rato onder alle medewerkers verdeeld. Alle inkomsten dus, niet pas als de producent dit 'winst' noemt. En ook de winst wordt op deze manier verdeeld.

Aan dit project hebben op deze wijze zo'n 150 filmprofessionals allemaal op dezelfde voorwaarden meegewerkt. Schouder aan schouder, omdat ze het belangrijk vonden dat deze film gemaakt zou worden. Allemaal ZZPers. Dat mogen jullie dom vinden, of naïef, of onverstandig. Maar wij zijn erg trots op ze, en erg trots op het feit dat de film nu bijna af is.

Voor de laatste afwerking dient er nog CGI en Compositing te gebeuren, en wij hebben in alle oprechtheid geprobeerd om mensen te vinden die dit zouden willen doen op dezelfde voorwaarden als de overige medewerkers. Wij hebben nooit gedacht dat de CGI wel eventjes snel en gratis zou kunnen worden gemaakt, integendeel, wij nemen dit zeer serieus. Onze regisseur, Thijs Bayens, heeft zijn sporen in de animatie en CG wereld ruimschoots verdiend, maar ook hij heeft deze reactie niet zien aankomen.

Maar nogmaals en vooral: wij hebben niemand willen beledigen. Wij beseffen dat jullie een prachtig en ingewikkeld beroep hebben, en wij weten dat er veel freebie projecten zijn in een krappe markt.

Wij zijn altijd bereid om op jullie vragen in te gaan, of om jullie meer over het project en de opzet er van te vertellen.

Bestuur Stichting Making Of



 10 jaar geleden
Frans
Geacht Bestuur Stichting Making Of,

sprekend voor mijzelf kan ik slechts vertellen dat mij menig idee is gepresenteerd als zijnd een onomstotelijk succes in de toekomst door zeer bevlogen mensen. Gedurende periodes zonder direct werkaanbod heb ik menig uur op nu cure, no pay basis gewerkt. Altijd is het bij no pay gebleven.

Bekijk 'Life after Pi'. Idealisme en zakelijkheid zijn twee zelden gepaard gaande fenomenen.

U en uw schouder aan schouder staande crew wens ik niet-te-min een kaskraker toe in het art house circuit.
 10 jaar geleden
Jochem
Het gevaar van vragen om "gratis werken" dat er zeer uiteenlopende reacties op komen. Iedereen mag vragen of iemand anders iets voor niets wil doen (of hier later misschien voor wordt vergoed).

Het punt is dat er een beroep wordt gedaan op een groep (of een industrie waar vele hier aan verwant zijn) die het niet al te makkelijk hebben op dit moment. De markt hier is niet groot, en er komt regelmatig de vraag naar voren of je iets kan doen, waar later wellicht misschien een vergoeding voor tegenover staat. Enkele hebben hier natuurlijk ooit aan meegedaan en op het einde van de rit is er niets meer, want weinig tot geen budget meer over. Het zal eerder frustratie zijn dan dat mensen zich hier beledigd voelen.

Het is wel apart dat deze regisseur en de CG Supervisor hier voor kiezen, aangezien deze weten hoe het er aan toe ging in de periode dat deze verantwoordelijk waren voor Café De Wereld en de Sprookjesboom serie en film. Het past natuurlijk wel in de strekking van het geheel, aangezien alles "vrijwillig" is gemaakt. Maar ze hadden toch beter moeten weten hoe het er in 3DNL aan toe gaat (laat staan wereldwijd)

Met alle goede bedoelingen die de regisseur en producenten hebben weet ik niet of het animo hiervoor erg groot is. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat te doen met zijn of haar tijd. Ik kan me voorstellen dat vooral acteurs voor de "screen-time" gaan en hier baat bij hebben, maar dat geldt wellicht niet voor de color-corrector, animator enz.

Hopelijk is deze hele film geen "waste-of-time" voor iedereen die er aan mee heeft gewerkt, maar dat weten we pas over een tijd wellicht.
 10 jaar geleden