Account maken  Inloggen
Ligori
Algemeen / 6 jaar geleden
Please share this! 3d artist indiegogo campaign https://www.indiegogo.com/projects/3d-digital-sculpture-artist-campaign/x/7074814

I'm a freelance digital 3d artist and my dream is to create not only digital sculptures as the dragon you see on top but also to make a real customized 3d printed statue people can collect, admire on their office desks or as a bust hanging on the wall. It can be hand painted, one of a kind, a true limited edition. NO MASS PRODUCTION! With your help, I will make this happen!
 Like
Volg
 Reageer
Reinier1980
Maar waarom zou ik voor dat geld dan zelf geen 3d printer kopen? (2500,-)
 6 jaar geleden
Ligori
Oh dat zou ik sowieso aanraden als je je kunt veroorloven, daarom is dit opgezet als men mij daarin kan steunen!

Iedereen zou een 3d printer kunnen kopen voor 400 euro, maar niet iedereen kan 3d modelen, of het idee wat zij in hun hoofd hebben uit te beelden en daar een beeldje van maken zoals de image hierboven.2500 is niet waar ik op doel van 1 persoon maar de keuze moet er zijn!
 6 jaar geleden
Reinier1980
Ahh, dan zou jij dus dat 3d model gaan maken bedoel je?
 6 jaar geleden
Ligori
Ja maar natuurlijk! Dat is het minste wat ik kan doen als men mij support...staat allemaal beschreven bij de campagne, de zogenaamde AWARDS of PERKS te zien aan de rechterkant van de indiegogo pagina!
 6 jaar geleden
3ddy
Waarom zou je er een kopen als je bijvoorbeeld goedkoper het kunt laten printen door Shapeways? Dan heb je het ook nog eens in kleur. De machines die je toont als je die koopt, kunnen maar 1 kleur wat ik zo zie.

En dan nog iets. De grotere bedragen vind ik persoonlijk wel afschrikken. Ik steun wel eens wat op kickstarter-achtige projecten en verwacht dan ook echt wat waardevols terug, maar het waardevolle begint eigenlijk vanaf 100 euro. En bij 50 euro krijg ik een kaartje opgestuurd, serieus?

Hopelijk haal je je doel, maar ik heb zo mijn twijfels.
 6 jaar geleden
Ligori
Kleurenprint zit nog in de kinderschoentjes, het resultaat is naar eigen zeggen niet zo best. Zelf ben ik van plan te printen op een hogere resolutie en het daarna te handpainten / airbrushen, staat allemaal beschreven. Helemaal mee eens wat betreft de bedragen, maar het is ook niet dat ik dat verwacht van mensen, het zou ook echt zijn voor iemand die echt een collector is van dit soort beeldjes, die hechten meer waarde aan gecustomized statues! En mn doel behalen, tja zal inderdaad heeelll lastig worden hehe maar als je zou willen sharen zou ik je heel dankbaar zijn, bij voorbaat dank!
 6 jaar geleden
Frans
Ligori, vraagje:

is het jouw droom om zoiets als de draak te maken of heb jij die draak zelf gemodelleerd, daarna laten printen en vervolgens zelf beschilderd?
 6 jaar geleden
Ligori
Hoi Frans, nee deze draak heb ik zelf ontworpen en gemodelleerd en gerenderd. Er bestaat nog geen 3d print van, t was voor een kickstarter project bedoeld.

Ik wil juist dit aanbieden dat men zelf gecustomized figures kan verzinnen en/of samen met mij ontwerpen om t tot een beeldje te maken dat handgeschilderd is.
 6 jaar geleden
Frans
Ligori,

heb jij al ervaring met het aanleveren van modellen voor 3D print, zoals de draak?
 6 jaar geleden
Ligori
Oh jazeker...! Ik heb ook gewerkt als freelancer voor 3d print FreedomOfCreation en ben onderdeel van het 3d print bedrijf in Haarlem genaamd 3DSVP! Daarnaast ben ik ook niet onbekend met CNC rapidprototyping aangezien ik jaren in dienst heb gezeten bij Goldvish.

Maar uiteindelijk is dit toch mijn passie, ik zal het hoe dan ook verwezenlijken!
 6 jaar geleden
Frans
Als ik jou was zou ik eerst van de ondersteuning van jouw connecties gebruik maken om een paar modellen uit te laten printen in de resolutie die jij wilt aanbieden.
Een tastbaar model trekt wellicht eerder investeerders in jouw droom.
 6 jaar geleden
Ligori
Hartelijk dank Frans! Daar kan ik mischien wel wat mee :D En als je een minuutje hebt graag sharen! Maak je me heel blij mee, nogmaals bedankt
 6 jaar geleden
Elo55
Ik vind het maar een raar verhaal. Naast de eerder genoemde punten snap ik niet zo goed waarom je 1350 euro nodig hebt voor een printer van 1050. Daarnaast lijk je via een andere site ook geld op te halen. Is dat niet een beetje onhandig? Straks heb je 650 op de ene site en 700 op de andere. En doorgaans werkt het zo dat als je je doel niet haalt je uberhaupt niks krijgt. Maar persoonlijk verwacht ik niet dat je dat luxe probleem werkelijk zult ondervinden.

Ik zag overigens op je website o.a. dit: http://ligori-online.nl/wordpress/wp-content/uploads/2014/02/SERVICES_Gstar_Raw_Dog_640x361_001.png

Ik dacht dat die door Glassworks gemaakt was?
 6 jaar geleden
Ligori
Dat is waar! De GoFundMe site is iets wat opgericht is wat geen eindtijd heeft of je er 3 weken of 3 jaar van maakt. Indiegogo is wat bekender dus heb ik daar ook een account op gemaakt, je kan aanvinken als je de donaties behoudt of weer terug laat storten bij het wel of niet halen van het project staat er ook beschreven.

De 1050 is voor de printer maar de bezorgkosten zijn hoog, erstaat ook NO SHIPPING costs!

De hond van G-star is inderdaad niet door mijzelf ontworpen , er zijn 3d plaatjes naast elkaar, het middelste plaatje en de rechter heb ik wel gemaakt. ik werk ook voor 3DSVP, die kregen de opdracht van een reclamebureau om een 3d print te maken voor G-star offerte, om te plaatsen in shops.

Met alle respect, ik zou eerst de pagina goed lezen voordat je met de vinger wijst.
 6 jaar geleden
Dexyd
Eigenlijk probeer je dus eigenlijk op een zo goedkoop mogelijke manier aan een 3D printer te geraken.
Weet je wat, Ik start ook een campange om een nieuwe power pc + render farm + alle nodige licenties te krijgen. De mensen die €1000,- investeren krijgen dan een mooie kalender met renders gemaakt op de spulletjes die ik met hun geld heb aan geschaft. mensen onder de €100,- krijgen mijn visite kaartje zodat ze me kunnen bellen als ze werk voor me hebben.
 6 jaar geleden
Ligori
Dat is wat crowdfunding is. Of je nu een nieuwe fiets wilt kopen,of je bruiloft wilt financieren of een nieuw product op de markt willen brengen. Vooral gamestudios doen het en niet alleen maar die independent studios.... Dit concept bestaat al jaren, en als men je wilt steunen daarin waarom niet. Niet iedere donateur doet t om iets terug te krijgen... er was een kerel die een soundcloud abbonement wou van 150 dollar...men wou hem steunen. Een ander ging voor een Cintig 24 hd tablet...

Voor mij is +- 1000 euro best veel, en ik ga t zeker aanschaffen, alleen sparen zou een hele tijd duren. Dus vraag ik steun...vandaar dat ik ook vraag om te sharen...wanneer ik t uiteindelijkhoe dan ook ga aanschaffen zal ik het idee zeker voortzetten (wat ik heb beschreven op de sites)

Dus als reactieop je comment,ja moet je zeker doen die campagne starten....nooit geschoten is altijd mis!
 6 jaar geleden
Pgabriel
Doe mij zo'n kalender!

Niemand hier is een vreemde van een crowdfunding. En we geven er met alle liefde de aandacht aan. Dit zijn vaak projecten, boeken, animaties en zelfs complete anatomische modellen, niet iemands persoonlijke droom om een printer te kopen.

Met alle respect; Waar het hier mijn inziens ff misgaat is al in je eerste post. Niet eens even fatsoenlijk de tijd nemen om je post te vertalen. En dit voor de mensen waar jij van hoopt dat ze je geld gaan geven zodat jij je droom kunt verwezenlijken.

Vervolgens is de website waar we meer info kunnen vinden een commerciële bedrijfspagina. Door 3 websites te verkopen heb jij je doel bereikt en is de aangekochte printer voor de belastingdienst aftrekbaar. En wij moeten het doen met een handgeschreven bedankkaartje. Met al je ervaring die je omschrijft moet het toch te doen zijn om dit doel te verwezenlijken als commercieel bedrijf?

Ik gun je de printer maar ik denk dat je insteek verkeerd is.
Je zou deze draak zonder problemen bij commerciële partijen kunnen printen en zelf kunnen schilderen en hiermee de printer kunnen bekostigen.

 6 jaar geleden
Ligori
Of iemand een printer nodig heeft om dit te realiseren, of om zijn boek te publiceren etc komt allemaal op hetzelfde neer. Zoals ik hierboven aangaf een printer kopen van 400 euro zou kunnen maar dat gaat ten koste van de kwaliteit...er staat ook dat ik iets wil opzetten dat ik deze gecustomized beeldjes wil maken voor een ieder die dat wil, en ik doel meer op figure collectors...een 3d printer kopen is niet mijn droom? Dat is onderdeel ervan...

Als t echt zo makkelijk was voor mij om te financieren had ik dat zeker gedaan. Omdat er prijzen te zien zijn op de site wilt dat nog niet zeggen dat met een simpele rekensom dat dat mijn inkomen is met de vaste lasten afgetrokken.

Wat de taal betreft maak ik t makkelijker voor iedereen die geen nederlands spreekt. Ik denk dat 90 procent hier zeker engels kan dus ik denk niet dat dat een obstakel moet zijn.

Maar wel bedankt dat je me dit idee gunt... ik ben ookal met andere
partijen bezig dit waar te maken
 6 jaar geleden