Wilbert
Autodesk 3D Studio Max / 9 jaar geleden
ART render Op het End User Event heb ik bij de lezing van de nieuwe render architecture van Autodesk voor het eerst de ART render in werk gezien. Ik was erg sceptisch over de snelheid die gedemonstreerd werd, maar nu ik zelf even heb getest ben ik wel zwaar onder indruk.

Ik heb 3 test renders gemaakt op een resolutie van 1200 x 900 waar bij ik de settings op standaard heb laten staan van elke render.

De resultaten zie je hieronder. Ik heb een Physical camera gebruikt met standaard Depth of field.

De kwaliteit die ART behaald in dezelfde tijd als Unified is echt heel goed.
Ik heb ook een test gedraaid met een scene van het werk op een hogere resolutie, en daar was het verschil tussen Classic raytracen en ART maar liefst 7:35 min!

Veelbelovend allemaal, hopelijk gaat ART nog dit jaar gereleased worden.

https://artrenderlab.autodesk.com/

1 ART render 54 sec
 Like
Volg
 Reageer
3ddy
ART lijkt wel hetzelfde resultaat te geven als Cycles van Blender. Vind het nog niet mindblowing... Heb vorige maand voor het eerst een opdracht gerenderd in Blender, na het testen in 3ds Max met verschillende renderers kon 3ds Max niet op tegen Cycles: Ik renderde in 2 minuten een full HD met alles erop en er aan. En dat voor niks. Terwijl ik met 3ds Max eerder richting 15 minuten ging of 10 met veel slechtere kwaliteit of zelfs met minder mogelijkheden die Cycles wel had.

Bij ANT is hetzelfde probleem als Cycles, de ruis (evenals Iray) Het mooie van Blender is dat menigeen daar al overheen heeft gebogen en leuke oplossingen hebben bedacht in de compositor van Blender.

Maar mooi dat 3ds Max daar mee bezig, maar moet het echt in de Cloud? Leuk voor projecten die geheim moeten blijven... Dit kun je namelijk niet verkopen aan klanten die je een geheimhoudingsverklaring onder de neus hebben gedrukt. Aangezien het over de zee is gaat met een render, een opslag of een andere cloudoplossing, en de VS heeft een wet: "Wat hier is aangekomen, is van ons"

Dus pas op met die cloud-oplossingen.

Edit: Zag trouwens dat het wel locaal kon, gelukkig.
 9 jaar geleden
Wilbert
Ik ben het niet helemaal met je eens, ik heb zelf geen ervaring met Cycles maar de noise die ART bevat kan heel goed met het ingebouwde noise filter worden tegen gegaan.

Cloud rendering ben ik zelf ook nog geen voorstander van, maar ART heb ik ook al getest op onze eigen farm en dat ging prima.

De mogelijkheden wat shaders betreft zijn bij ART nu nog beperkt, maar goed het zit nog in een soort publieke beta.
 9 jaar geleden
3ddy
Probeer eens Cycles, dan ga ik ART proberen 😊

En als je je test scene in fbx kunt opslaan, kunnen we dezelfde scene testen in beide progs.
 9 jaar geleden
Wilbert
Zit er veel verschil tussen GPU en CPU rendering in Cycles?
 9 jaar geleden
3ddy
Ja, een enorm verschil in tijd. Qua andere dingen niet, shaders blijven hetzelfde, op een paar excentrieke shaders na ondersteund GPU en CPU dezelfde shaders.
 9 jaar geleden