Chucky
Autodesk Maya / 8 jaar geleden
Displacement bij Create Polygon Tool - Mental Ray Ik ben bezig met het maken van een goede displacement in Maya en Mental Ray.
Dat gaat op zich goed. Tot ik een vlak maak met behulp van de Create Polygon Tool.
Er lijkt dan niets te gebeuren. Maar volgens mij is de schaal van de displacement dan heel erg klein.

In het plaatje zie je bovenin het model van 3 vlakken. De middelste is gemaakt met de create polygon tool en de andere 2 met behulp van een kubus.
Alle 3 de vlakken zijn voorzien van dezelfde UV mapping.

Hier heb ik met de Create Polygon Tool een eenvoudige rechtshoek gemaakt, maar het gaat me uiteindelijk om afwijkende vormen te kunnen maken.

Ik heb na het maken van het vlak ook al freeze transformations gedaan, maar dat mocht ook niet helpen.
 Like
Volg
 Reageer
3ddy
He Chucky, geen idee of het werkt, maar misschien kun je naar het volgende kijken:

Objecten als primitives worden compleet geleverd met allerlei extra's als normals, binormal, tangents, bitangents. Al kunnen al deze waardes berekend worden uit een bekende waarde volgens mij. Of ze meegeleverd worden in een custom object, is soms de vraag. En of displacement hier die info nodig heeft.
 8 jaar geleden
Chucky
Ik was net zelf iets verder met het achterhalen van het probleem.
Als ik van het object de transformations freeze. Hem daarna schaal met 0.004. Vervolgens weer de tranformations freeze en hem dan schaal met 250, dan is hij goed.
Dus het lijkt erop dat er iet inzit dat te maken heeft met schaal en inches....
 8 jaar geleden
3ddy
Ha vreemd. In 3ds Max heb ik ook wel eens vage normal problemen gehad. Door middel van een snapshot tekende 3ds Max het object opnieuw (bouwt het object opnieuw op zo ver ik had kan zien), waardoor die problemen verholpen werden. Je zou het kunnen proberen in Maya of dat ook daar werkt met snapshot.
 8 jaar geleden