Account maken  Inloggen
Vrienden van 3dhype:
Hakan Kamar
3D Character Artist
 Like
Volg
Vrienden van 3dhype:

Kabouter

Een kaboutertje dat ik heb gemaakt!

Verhalen over extreem kleine mannetjes, volkeren die naast de wereld van alledag (maar meestal verborgen) leven, spelen in verschillende Europese culturen een rol. De kabouter is daarbij een variant die met name in de Lage Landen voorkomt. Ook in andere werelddelen zijn verhalen over extreem kleine mannetjes bekend. Volgens de overlevering zou het gaan om een heel oud ras, de elfen (kabouters worden ook wel alvermanneke genoemd, zie 'Het dankbare alvermanneke), die door nieuwkomers van hun land zijn verdreven. Daardoor verwachten ze ook om met respect behandeld te worden. Daarbij moeten ze echter wel samenwerken en vertrouwen op de mens voor hun voedselvoorziening.

Een ander verhaal zegt dat de wezens van het kleine volkje de geesten zijn van overleden voorouders (zie voorouderverering, vergelijk met De keukengod). Er wordt voedsel geofferd.

Veelal wordt echter geloofd dat ze volledig apart van de mens staan en als bovennatuurlijke wezens beschouwd dienen te worden, in bruin of rood gekleed gaan, vaak met een rode muts. Kabouters zijn ondanks hun kleine lichaam enorm sterk en ze beschikken over een bepaalde toverkracht.

Er zijn goede en slechte kabouters. Soms helpen ze de mens, maar ze kunnen hem ook tegenwerken. Dit kan bestaan uit kleine pesterijen, zoals het maken van geluiden en verplaatsen van spullen (zie ook klopgeest), of kwaadaardiger gedrag.
3 maanden geleden geplaatst 2 Likes 498 Views 1 Reacties
 Deel
 Pin
 Tweet
 Deel
1 Reacties
3ddy
Mooi werk Hakan! Welkom op 3DHYPE!
Like    1
 3 maanden geleden
 Reageer
Gebruikte software

Maya

ZBrush

Marvelous Designer

Substance Painter
Meer van  Hakan Kamar Thema's
KaraktersGame ArtFantasie
Sneltoetsen
Vorige
Volgende
Sluiten
esc